
Flammkuchen met prei, ham en brandnetelkaas
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
4 PLUS preien
1 pak flammkuchen deeg (Jan a 240 g)
1 bekertje PLUS creme fraiche (a 125 ml)
100 gram brandnetelkaas (Klaverland van PLUS)
4 takjes verse tijm
100 gram achterham (Puur van Smaak van PLUS)
2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
Extra takjes tijm
Extra nodig: bakpapier, bakplaat
Bereidingswijze
1 Was 4 PLUS preien zorgvuldig en kook ze in een ruime pan in ca. 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Halveer de preien zorgvuldig en laat afkoelen.
2 Rol 1 pak flammkuchen deeg (Jan a 240 g) uit op het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat. Bestrijk het deeg met 1 bekertje PLUS creme fraiche (a 125 ml) en beleg met 100 gram brandnetelkaas (Klaverland van PLUS). Bestrooi met de blaadjes van 4 takjes verse tijm. Verdeel de uitgelekte prei en in repen gesneden 100 gram achterham (Puur van Smaak van PLUS) in de lengte over de kaas, besprenkel met 2 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi met peper en zout naar smaak.
3 Bak de flammkuchen in een voorverwarmde oven op 180 graden in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Garneer met wat extra tijm.
Meer recepten in de categorie