1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroerbakte wortel met sinaasappel en pijnboompitten

Geroerbakte wortel met sinaasappel en pijnboompitten

Geroerbakte wortel met sinaasappel en pijnboompitten product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bos wortels
  • 2 eetlepel olie
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel gembersiroop of honing
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Bereiden
Schil een bos wortels en snijd ze in gelijke stukken, plakken of repen. Verwarm 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de wortels een paar minuten op middelhoge stand tot ze beetgaar zijn. Voeg 2 eetlepels pijnboompitten toe en roerbak even mee tot ze licht verkleurd zijn. Voeg 1 eetlepel gembersiroop of honing en een theelepel grof geraspte sinaasappelschil toe en roer alles goed om. Knijp op het laatste moment nog wat sinaasappelsap uit boven de wortels en serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 145
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie