Gevulde varkenshaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
9.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Varkenshaas
50 gram Boursin
50 gram Geraspte kaas
50 gram Ontbijtspek
1500 gram Kruimige aardappel
100 ml Halfvolle melk
3 eetlepel Roomboter
400 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Meng de kruidenroomkaas met de geraspte kaas. Snijd de varkenshaas aan de zijkant in zodat er een holte ontstaat en vul met het kruidenkaas mengsel. Gebruik optioneel cocktailprikkers om de varkenshaas dicht te maken. Breng op smaak met peper en zout, wikkel de ontbijtspek om de varkenshaas en bak dan 40 minuten af op een bakplaat met bakpapier.
3. Schil intussen de aardappels, snij in blokjes en kook in gezouten water tot je er met een vork makkelijk in kan prikken. Giet af en laat kort droogstomen.
4. Stamp met een pureestamp de aardappelen met de melk en 2 eetlepels boter de aardappels tot een puree. Breng verder op smaak met zout.
5. Verhit de resterende eetlepel boter in een koekenpan en bak de spinazie aan tot dit geslonken is, breng op smaak met zout.
6. Snijd de varkenshaas in stroken en dien op met de aardappelpuree en spinazie.
Meer recepten in de categorie