Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gyros salade bowl

Gyros salade bowl

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • Verse peterselie
  • Verse munt
  • 500 gram gyrosvlees
  • 400 gram cherrytomaten
  • 1 citroen
  • 500 gram broccoli
  • 100 gram verse spinazie
  • 300 gram quinoa
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 1 komkommer
Gyros salade bowl product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de sjalot. Rasp de komkommer fijn en snijd de cherrytomaat in blokjes. Snijd de broccoliroosjes van de stam, verwijder het uiteinde van de stam en snijd in reepjes. Hak de peterselie en de munt fijn. Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap uit.
  2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gyrosreepjes in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de broccoli roosjes en stam toe en roerbak het geheel nog 5 minuten.
  4. Knijp het overtollige sap uit de komkommer en meng de helft van de komkommer met de kwark, de citroenrasp en de helft van de munt tot een romige saus.
  5. Meng de quinoa met de sjalot, de peterselie, de tomaat, het citroensap, de spinazie en de resterende munt en komkommer tot een salade.
  6. Verdeel de quinoasalade over één deel van de kommen, verdeel de gyrosreepjes met broccoli over het andere deel en serveer de romige saus erbovenop.