
Herfstquiche met boerenkaas
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
500 gram spruitjes schoongemaakt
5 plakje diepvriesbladerdeeg ontdooid
150 gram Klaverland belegen kaas geraspt
2 rode uien in ringen
4 vrije uitloopeieren (Beter Leven 2 sterren)
150 milliliter PLUS volle melk (PlanetProof) of kookroom
nootmuskaat
2 eetlepel pijnboompitten
quichevorm of lage taartvorm Ø 24 cm
ingevet of bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de grotere spruiten. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de deegbodem.
2. Verdeel de spruitjes en uiringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker met eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie