1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstquiche met boerenkaas

Herfstquiche met boerenkaas

Herfstquiche met boerenkaas product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram spruitjes schoongemaakt
  • 5 plakje diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 150 gram belegen boerenkaas geraspt
  • 2 rode uien in ringen
  • 4 eieren
  • 150 milliliter melk (Melkan) of kookroom
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • quichevorm of lage taartvorm Ø 24 cm
  • ingevet of bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de grotere spruiten. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de deegbodem. Verdeel de spruitjes en uiringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker met eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 510
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie