Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstquiche met boerenkaas

Herfstquiche met boerenkaas

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes schoongemaakt
  • 5 plakje diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 150 gram Klaverland belegen kaas geraspt
  • 2 rode uien in ringen
  • 4 vrije uitloopeieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 150 milliliter PLUS volle melk (PlanetProof) of kookroom
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • quichevorm of lage taartvorm Ø 24 cm
  • ingevet of bekleed met bakpapier
Herfstquiche met boerenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de grotere spruiten. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de deegbodem. Verdeel de spruitjes en uiringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker met eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 510
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 31 g