1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip uit de oven met sinaasappel en venkel

Kip uit de oven met sinaasappel en venkel

Kip uit de oven met sinaasappel en venkel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kip van ca. 1,2 kg
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 venkelknollen, zonder het groen, in parten
  • 3 grote aardappelen, schoongeboend en in lange parten
  • 1 eetl. gehakte verse rozemarijn
  • 8 teentjes knoflook, gehalveerd
  • braadslede of ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kip, inclusief de buikholte, met zout en peper. Bestrooi de buitenkant van de kip met paprikapoeder en wrijf dit even in. Boen de citroen en sinaasappel schoon. Halveer de citroen en leg de helften in de buikholte van de kip. Verdeel de sinaasappel met schil in parten. Leg de kip in de braadslede of ovenschaal. Giet de olijfolie over de kip. Leg de sinaasappel, venkel, aardappelen, rozemarijn en knoflook erbij. Braad de kip, afgedekt met aluminiumfolie 50 minuten en daarna nog 20 minuten zonder folie.  
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 520
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie