Kipwraps met mais en kaas - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipwraps met mais en kaas

Kipwraps met mais en kaas

Kipwraps met mais en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
7

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels wok- of arachideolie
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix fajita
  • 500 gram bamigroenten, iets kleiner gesneden of oosterse roerbakmix
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 6 tortillawraps van 25 cm Ø
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 zak tortillachips naturel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipblokjes rondom lichtbruin. Voeg de kruidenmix en een klein scheutje water (volgens de aanwijzingen op de verpakking) toe en gaar 2-3 minuten. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten. Schep de mais erdoor. Verwarm de wraps afgedekt 20 seconden in de magnetron op 800 Watt of circa 4 minuten in een warme oven zodat ze wat soepeler worden. Bestrijk ze met de roomkaas. Schep de kip en groenten op de wraps, rol op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven tot de wraps krokant zijn en de kaas is gesmolten. Serveer met de tortillachips. Lekker met een tomatensalade.
Variatie
• Bestrijk de tortilla’s met tacosaus in plaats van kruidenroomkaas. • Ook lekker met tacoschelpen in plaats van tortillawraps.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
89 g
vet
49 g
Kcal
985