Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Rollade met gedroogde vruchten en salie

Rollade met gedroogde vruchten en salie

4 pers.
ca. 90 min

Ingrediënten

1 culinaire filetrollade naturel PLUS (ongeveer 800 gr)
1 PLUS ui (klein)
250 g PLUS gerookte spekreepjes
3 takjes PLUS verse salie
1 bosje PLUS tijm
1 theel. SILVO venkelzaad
100 gram PLUS tutti frutti mix
1 PLUS citroen
2 PLUS sjalotten, gesnipperd
250 ml runder- of kippenbouillon, op basis van bouillonblokjes of zelfgemaakte bouillon
75 gram PLUS roomboter ongezouten, koud en in kleine blokjes
Ook nodig: slagerstouw, ovenvaste braadpan

Bereidingswijze

Laat de rollade op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 graden.
Snipper de ui en fruit de ui in een koekenpan in een scheutje olijfolie op laag vuur aan. Voeg de spekreepjes toe aan de ui. Snijd de blaadjes van de salie fijn en voeg toe aan de pan. Rits de blaadjes van de tijm, hak grof en voeg samen met de venkelzaad toe.
Hak de tutti frutti mix in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel. Blijf roeren en voeg als laatst de rasp van de hele citroen en het sap van een halve citroen toe. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen.
Snijd het netje van de filetrollade en snijd de rollade over de lengte in, maar snijd de zijdes niet helemaal los van elkaar. Het insnijden doe je op een derde van de bovenkant. Snijd nu de dikke onderkant door de helft in en zorg weer dat de zijdes niet helemaal los komen. Je hebt nu een grote lap rollade.
Beleg de lap met het tutti frutti mengsel. Rol de rollade strak op en bind op met het slagerstouw.
Smeer de rollade in met wat zout. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en schroei de rollade rondom dicht. Plaats de braadpan met de deksel erop in het midden van de voorverwarmde oven en braad ca. 45 min. Keer de rollade halverwege en bedruip met bakvet, zo blijft het vlees sappig. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur moet circa 70 graden zijn.
Haal de rollade uit de pan en laat tien minuten rusten op een plank onder losliggend aluminiumfolie. Maak onder tussen de saus.
Zet de braadpan waarin de rollade is gegaard op het vuur en fruit de gesnipperde sjalotjes glazig in het braadvocht. Schenk de bouillon in de pan en schraap met een houten spatel de aanbaksels los van de bodem. Laat de saus in 10 minuten tot de helft inkoken. Klop met een garde een voor een de koude klontjes boter door de saus. Voeg pas boter toe als de vorige portie goed is opgenomen. De saus moet dik en glanzend worden. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder het opbindtouw van de rollade, snijd in dunne plakken en bestrooi met een paar slagen vers gemalen peper. Serveer met de saus.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing Toevoeging
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Lay’s Bugles en Lay’s Wokkels

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen