1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Verantwoord
  4. /Bewuste Visweek
« TERUG
Bewuste Visweek

Bewuste Visweek

We voeren een duurzaam inkoopbeleid voor vis, dat doen we in samenwerking met de Good Fish Foundation. De vissoorten die we verkopen worden zorgvuldig geselecteerd. Daarbij letten we erop dat de vangst zo min mogelijk schade aan de natuur toebrengt. Wat erg belangrijk is voor de natuurlijke balans in oceanen.

We hebben altijd een ruime keuze uit duurzaam gevangen of gekweekte vis met het MSC- of ASC- keurmerk.

Waar staat het MSC en het ASC keurmerk voor?
Het Marine Stewardship Council- keurmerk (MSC) staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame wildvangstvisserij. Het MSC-keurmerk geldt voor vis afkomstig van een visserij die milieuvriendelijk te werk gaat en de visbestanden voor de toekomst intact laat.

MSC en ASC keurmerk

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Vis met ASC-keurmerk komt uit kwekerijen die aantoonbaar goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op het gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en lokale gemeenschappen.

Kabeljauw uit de oven met roergebakken witlof

Kabeljauw uit de oven met roergebakken witlof

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en zout. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. De lijsten worden niet gebruikt. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes en meng in een kom met de gember, knoflook en bosui. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de stukken vis. Bak de vis in 10 minuten gaar midden in de oven.
  4. Haal de blaadjes los van de stronkjes witlof. Verhit een wok op hoog vuur met de olie en roerbak de blaadjes van de witlof ongeveer 5 minuten. Schep de oestersaus erdoor en verdeel over borden. Serveer met een stuk kabeljauw uit de oven.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 trostomaten
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 zak witlof (á 500 gram)
  • 4 el oestersaus (of ketjap)
  • 2 el olie
Extra
  • Bakplaat en bakpapier

Ingrediënten

Bietensalade met haring

Bietensalade met GIJS Koninginnenharing

  1. Snijd de haring en augurk in stukjes en de appel in kleine blokjes.
  2. Meng deze drie met de mayonaise, de bietjes en de uitjes die bij de haring zitten.
  3. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Laat minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
  5. Serveer daarna op stokbrood of als bijgerecht.

Deel:

Voorgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks GIJS Koninginnenharing met ui
  • 1 Granny Smith-appel
  • 400 g gesneden bietjes
  • 10 kleine augurkjes
  • 6 el mayonaise

Ingrediënten