1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Verantwoord
  4. /Bewuste Visweek
« TERUG
Bewuste vis

Bewuste vis met een keurmerk

We voeren een duurzaam inkoopbeleid voor vis, dat doen we in samenwerking met de Good Fish Foundation. De vissoorten die we verkopen worden zorgvuldig geselecteerd. Daarbij letten we erop dat de vangst zo min mogelijk schade aan de natuur toebrengt. Wat erg belangrijk is voor de natuurlijke balans in oceanen.

We hebben altijd een ruime keuze uit duurzaam gevangen of gekweekte vis met het MSC- of ASC- keurmerk.

Waar staat het MSC en het ASC keurmerk voor?

Het Marine Stewardship Council- keurmerk (MSC) staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame wildvangstvisserij. Het MSC-keurmerk geldt voor vis afkomstig van een visserij die milieuvriendelijk te werk gaat en de visbestanden voor de toekomst intact laat.

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Vis met ASC-keurmerk komt uit kwekerijen die aantoonbaar goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op het gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en lokale gemeenschappen.

MSC en ASC keurmerk

Kies vaker voor bewuste vis. Laat je inspireren door deze eenvoudige recepten met MSC/ASC gecertificeerde vis.

zalmfilet uit de oven met limoen

Zalmfilet uit de oven met limoen

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Pel de knoflook en snijd de ui in dunne ringen en plakjes. Verdeel over de ovenschaal.
  2. Wrijf de zalm in met een beetje olijfolie en leg op de uienringen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de citroen in plakken en leg deze op de zalm. Gaar in ongeveer 20 minuten in de oven.
  4. Doe de mayonaise, yoghurt, limoensap en wasabi in een hakmolentje en meng fijn.
  5. Haal de zalm uit de oven, laat iets rusten en leg op een mooie plank of schaal.
  6. Verdeel met een lepeltje de dressing in sliertjes over de zalm en garneer met korianderblaadjes.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 550 g wilde zalmfilet
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander
  • 2 el mayonaise
  • 1 el magere yoghurt
  • 2 tl limoensap
  • 2 tl wasabi