1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS kiest voor 100% Beter Leven Kip

PLUS kiest voor 100% Beter Leven Kip

Utrecht, 15 april 2021 - PLUS stapt over op kip met het één ster Beter Leven keurmerk. In 2023 heeft alle kip bij PLUS minimaal één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. De supermarktketen werkt hiervoor samen met Plukon Food Group.

Dierenwelzijn en het verder verduurzamen voor het kipassortiment zijn belangrijk voor PLUS. Sinds 2016 introduceerde de supermarkt de Nieuwe PLUS kip, een diervriendelijker variant kip. Bovendien heeft de supermarktketen de afgelopen jaren het assortiment stap voor stap uitgebreid met 1 ster Beter Leven en biologische kip. Inmiddels heeft 27% van de verkochte verse kip het Beter Leven keurmerk. Met dit percentage loopt PLUS vooruit op de markt. Nu is het tijd voor de volgende stap en zal in 2023 het volledige kipassortiment aan minimaal 1 ster Beter Leven keurmerk voldoen. Dat betekent meer ruimte in de stal, een overdekte uitloop en verrijking van de stal met bijvoorbeeld strobalen om natuurlijk gedrag te vertonen. Alle kippen zijn afkomstig van Nederlandse pluimveebedrijven.”

Eric Leebeek, commercieel directeur PLUS: “Als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland past het overstappen naar Beter Leven Kip bij PLUS. Het is een belangrijke stap om verder te bouwen aan een duurzame toekomst. Het sluit ook goed aan op ons recent geïntroduceerde nieuwe vers-merk Boerentrots van PLUS waarmee we willen laten zien veel waarde te hechten aan de samenwerking met onze boeren en de keten echt verder willen versterken en verduurzamen.”

Anne Hilhorst van Wakker Dier: “Wat zijn we blij dat ook PLUS deze belangrijke stap zet voor de kippen. Hierdoor krijgen heel veel kippen een beter leven. PLUS was de eerste supermarkt die al haar kipvleeswaren een Beter Leven ster gaf. Deze volgende stap sluit daar goed bij aan.”

Duurzamere keten en samenwerking met boeren

PLUS is continu bezig om samen met leveranciers en boeren de keten te verduurzamen. Eerder deze week introduceerde PLUS het nieuwe vers-merk ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Het is een nieuw vers-merk voor het vlees dat met veel zorg, kennis en aandacht is geselecteerd. Alle bestaande producten en concepten met een goed verhaal krijgen het nieuwe vers-merk Boerentrots van PLUS. Daarnaast heeft PLUS begin dit jaar een financiële tegemoetkoming met varkens- en rundvleesboeren afgestemd om de samenwerking te versterken. Deze tegemoetkoming wordt ingezet in het geval van lage marktprijzen.