Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Sluit je avond feestelijk af met semifreddo. We hebben een heerlijk recept uitgezocht met nougat en cranberry’s. Lekker!
De semifreddo vindt zijn oorsprong in Italië en betekent: half bevroren ijs. Deze luxe ijstaart plaats je na het bereiden minimaal 4 uur in de diepvries. 10 minuten voor het serveren haal je de semifreddo uit de vriezer en snijd je hem in mooie plakjes voor je gasten.
Bereiden
Bekleed de cakevorm met een royaal vel vershoudfolie. Laat de folie over de rand hangen. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het samen met de eieren, eidooiers en suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water. Laat de kom het water niet raken (= au bain-marie).
Klop de eieren met de mixer in 5-10 minuten dik, romig en lichtgeel. Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 2 minuten.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom luchtig door het eimengsel. Spatel de nougat en de cranberry’s erdoor. Schenk de ijsbasis in de cakevorm en plaats minimaal 4 uur in de diepvries.
Haal de semifreddo 10 minuten voor serveren uit de diepvries. Stort op een schaal en snijd met een warm, nat mes in mooie plakken.
Deel:
Nagerecht
Ca. 25 minuten (+ vriestijd ca. 4 uur)
8 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT