Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse hachee met rodekool

Hollandse hachee met rodekool

Ingrediënten

  • 600 gram doorregen runderlappen in blokken
  • 2 eetlepels boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 4 uien grof gesnipperd
  • 1 eetlepel bruine suiker of rietsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter vleesbouillon van tablet
  • 1 flesje (bruin) bier (33 cl)
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld
  • 1 rode kool van ca. 1 kg
  • 25 gram suiker
  • 3 kruidnagels of mespuntje kruidnagelpoeder
  • 2 zure appels geschild, in blokjes
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels azijn
  • aardappelmeel of allesbinder
Hollandse hachee met rodekool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 180 minuten
Recipes/Persons 3 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit boter en olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Schep de uien en suiker erbij en bak circa 2 minuten mee. Strooi de bloem erover en bak 1-2 minuten. Verwarm de bouillon met het bier en giet dit over het vlees. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze met de azijn bij het vlees.
  2. Stoof zachtjes 1,5 uur met het deksel op de pan. Roer de koekkruimels erdoor en stoof nog 1-1,5 uur tot het vlees zacht is. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  3. Bereid intussen de rodekool. Verwijder de buitenste bladeren. Halveer de kool en schaaf of snijd de bladeren tot aan de stronk in smalle reepjes. Kook deze met weinig water, zout, suiker en kruidnagels 20-25 minuten. Kook de appels de laatste 10 minuten mee (niet vanaf het begin, want dan wordt de kooktijd langer). Maak de kool af met boter en azijn en bind het kookvocht met het aangelengde aardappelmeel.
  4. Serveer de rodekool met de hachee en bijvoorbeeld gekookte aardappelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 875
  • Eiwit 52 g
  • Koolhydraten 64 g
  • Vet 40 g