
Pikante zuurkoolsoep met gefrituurd broodkruim
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
8 eetlepels olijfolie
2 zoete aardappels (geschild, in blokjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 eetlepel kerriepoeder
1 mespunt chilipepervlokken
500 gram zuurkool (afgespoeld, uitgelekt)
1.2 liter groentebouillon (heet, van 2 tabletten)
4 sneeën witbrood (zonder korst, grof verkruimeld)
200 milliliter kookroom
0.5 bosjes peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit 2 eetlepels olie in een (soep)pan en roerbak heirin de aardappelblokjes met de knoflook en kerrie een paar minuten op een lage stand.
2. Voeg de chilipeper en zuurkool toe en giet de bouillon erbij. Laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes koken.
3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en frituur hierin de broodkruimels al omscheppend goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper.
4. Pureer de soep helemaal glad. Giet de room erbij en laat nog enkele minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Giet de soep in kommen en bestrooi met het krokante broodkruim en de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
315 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
28 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie