Hoe moet je nectarines bewaren?
Nectarines houden niet van kou. Bewaar het fruit daarom liever niet in de koelkast, maar wel op een koele plek. De vruchten zijn dan ongeveer 3 dagen houdbaar. Wil je nectarines langer bewaren? Dan kun je ze ongeveer een week in de koelkast bewaren, maar houd er rekening mee dat de kou een negatief effect op de smaak kan hebben.
Ook kun je rijpe nectarines invriezen. Verwijder dan eerst de pit en snij het fruit in stukjes. Nu kun je het fruit 3 maanden in een afgesloten bakje of zakje bewaren.
Hoe moet ik een nectarine schoonmaken?
Wist je dat je nectarines gewoon met schil en al kunt opeten? Hartstikke lekker om zo uit de hand te eten. Wil je de nectarine liever zonder schil eten, dan kun je deze makkelijk verwijderen met een scherp mes. Maak hiervoor een klein kruisje aan de onderkant van de vrucht. Trek daarna voorzichtig de huid van nectarine.
Wil je de nectarine in kwarten of stukjes snijden? Snij dan de nectarine rondom langs de pit doormidden. Draai de twee helften in tegenovergestelde richting voorzichtig van elkaar los. Verwijder de pit en snij daarna het vruchtvlees in stukjes.
Is nectarine gezond?
Dat wortelen goed zijn voor je ogen, wist je misschien al. Maar wat veel mensen niet weten is dat nectarines ook heel goed zijn voor je ogen. Ze bevatten niet alleen bètacaroteen (wat ook in wortelen zit), maar ook luteïne en zeaxanthine. Dit zijn belangrijke bouwstoffen voor je ogen.
Natuurlijk zijn nectarines ook rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder vezels, eiwitten, vitamine A en C en ijzer.
Wanneer is het nectarine seizoen?
Deze zoete vruchten zijn het hele jaarrond verkrijgbaar, maar niet van Nederlandse bodem. De meeste nectarines komen uit landen met een warm klimaat, zoals Spanje, Griekenland, Chili of Zuid-Afrika.
Waar moet ik op letten bij het kopen van nectarines?
Bij het kopen van nectarines hoort de schil helder en glad te zijn, zonder beurse vlekken. Een rijpe nectarine voelt vaak stevig aan en geeft bij een lichte vingerdruk iets mee.
Recepten met nectarine
Nectarines zijn lekker zoet van smaak en daarom perfect in een frisse salade, cake of taart, of als sorbetijs. Maar je kunt nectarines ook verwerken in je ontbijt, lunch of avondmaaltijd, zoals in het bekende recept kip pilav met nectarine. Deze recepten met nectarine wil je zeker proberen:
• Wentelteefjes met gegrilde nectarines zijn heerlijk als ontbijt.
• Deze fruitige yoghurtflip met nectarine is perfect als gezond tussendoortje.
• Probeer eens kruidige couscous met verse abrikozen, nectarine en kip.
• Of ga voor een fris dessert met deze kokos-cheesecake met nectarine en kiwi.