Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wildzwijnrollade met bokbier

Wildzwijnrollade met bokbier

Wildzwijnrollade met bokbier product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 wildzwijnrollade (ca. 500 g)
  • 2 el boter
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 10 sjalotjes, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml runderfond
  • 1 flesje bokbier
  • 10 g tijm (van takjes)
  • 5 jenever-bessen, geplet
  • 1 zak gesneden rode kool (Bio
  • , 300 g)
  • 3 el (arachide)olie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 friszure appel (Elstar), in blokjes van 1 cm
Bereiden
Dep de rollade droog. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin
Haal het vlees uit de pan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze in een paar minuten uit en voeg de sjalotten en knoflook toe. Bak alles samen 3 minuten en schenk de fond en het bier in de pan. Voeg de jeneverbessen en helft van de tijm toe en breng het vocht aan de kook. Doe het vlees terug in de pan en zet het vuur zacht. Laat de rollade in 25 minuten gaar stoven met een deksel op de pan
Haal het vlees uit de pan en houd warm onder folie. Laat de saus nog ongeveer 10 minuten doorkoken zodat de helft van het braadvocht verdampt
Verhit in een wok op hoog vuur de helft van de olie en roerbak de rode kool. Schep 5 minuten goed door en meng dan de balsamicoazijn erdoor
Wok vervolgens de appelblokjes 3 minuten in de rest van de olie. Verdeel de appelblokjes over de kool
 Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus uit de pan en de rode kool. Garneer met de rest van de tijm.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
16 g
vet
24 g
Kcal
350