Druiven bewaren en bereiden
Hoe moet je druiven bewaren?
Druiven kun je op een koele plek 2 tot 4 dagen bewaren. De in de koelkast zijn de vruchten een week houdbaar. Je kunt de druiven dan het beste op een bord leggen.
Wil je druiven langer bewaren? Dan kun ze ook invriezen. In een goed afgesloten plastic bakje of zakje kun je de druiven ongeveer 8-10 maanden bewaren.
Hoe moet je druiven schoonmaken?
Spoel druiven voordat je ze consumeert eerst goed af onder de kraan. Wil je druiven in een salade gebruiken? Dan kun je ze met een mes halveren en daarna de pit eruit wippen. Je kunt natuurlijk ook pitloze druiven kopen.
Hoe moet je druiven bereiden?
Wil je zelfgemaakte druivensap maken? Dan zul je de druiven eerst moeten koken. Haal de takjes van de druiven en verwijder eventuele rotte exemplaren. Stop de vruchten in een kookpan zonder water. Zet het vuur hoog en kook de druiven tot ze barsten en er sap vrijkomt. Stamp de druiven nog even na en laat ze op uitlekken in een zeef met een pan eronder.
Zijn de druiven helemaal uitgelekt? Proef dan het sap. Is het nog niet zoet genoeg? Voeg dan nog wat appeldiksap naar smaak toe en breng het sap nogmaals aan de kook. Daarna kun je het sap in flesjes of potjes bewaren. Vergeet niet om de potjes of flesjes even aan de kook te brengen in een pan water. Zo vergroot je de houdbaarheid van je druivensap.