Komkommer bewaren en bereiden
Hoe moet je komkommer bewaren?
In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kun je komkommers beter niet in de koelkast bewaren. De groente kan niet goed tegen kou waardoor hij snel slap wordt. Buiten de koelkast is de komkommer 3 tot 7 dagen houdbaar. In de koelkast slechts 2 dagen. Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging.
Wil je komkommer langer bewaren? Rauwe komkommer is niet geschikt om in te vriezen, maar gekookte komkommer wel! In een afgesloten bakje of zakje kun je de groente tot 12 maanden bewaren.
Hoe moet je komkommer schoonmaken?
Was voor gebruik de komkommer af en snij daarna de uiteinden eraf. Komkommers kun je zowel geschild als ongeschild gebruiken. Afhankelijk van je gerecht kun je komkommer raspen, in stukjes of reepjes snijden of uithollen.
Hoe moet je komkommer bereiden?
Komkommers worden vaak rauw gegeten. Maar wil je komkommer koken, roerbakken of stomen? Dat kan! Voor koken kun je een tijd van 10 minuten aanhouden en met roerbakken is de komkommer binnen 3 tot 4 minuten klaar. Stomen duurt iets langer: met 15 tot 20 minuutjes is je groente klaar.