1. PLUS/
  2. Verantwoord
  3. /Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit

Mensen zijn zich steeds bewuster van het belang van gezonde voeding. PLUS wil consumenten helpen met het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en het makkelijker maken om bewust te kiezen. We stimuleren de ontwikkeling richting gezond en duurzaam en verbeteren ons assortiment voortdurend.

Veel aandacht voor groente en fruit

PLUS stimuleert consumenten een gezondere keuze te maken door bijvoorbeeld groente en fruit betaalbaar te houden met de introductie van de Laagblijvers en in de aanbieding te doen. Tevens delen we regelmatig onze schappen opnieuw in om de keuze voor een gezonde optie makkelijker te maken. zo hebben we veel ruimte voor water en water met een smaakje en is er veel ruimte voor vers gekoeld fruit, PLUS Maaltijd- en soeppakketten en andere gezondere maaltijdoplossingen.

Aandacht voor het belang van ontbijten

PLUS zet zich in voor verantwoord ontbijten. Om Nederlanders te helpen een goed en verantwoord ontbijt klaar te maken, zet PLUS in het voorjaar en met Pasen het ontbijt extra in het zonnetje in de winkels, het magazine Genieten, op de website en onze socialmediakanalen.

Aandacht voor een dagje zonder vlees

PLUS heeft een uitgebreid assortiment vleesvervangers met producten op basis van bonen, noten en met een hoog eiwitgehalte. Voor consumenten die een dagje geen vlees willen eten is in de winkels met de PLUS Briljant 2.0 formule een flexitariër-eiland gecreëerd. Consumenten worden hier geholpen bij het maken van een keuze door verschillende alternatieve producten voor vlees naast elkaar te presenteren: vleesvervangers, vis, peulvruchten en eieren.

PLUS Huismerk steeds gezonder

We willen goed eten voor iedereen bereikbaar maken. Niet voor niets is onze pay-off: Goed eten. Daar houden we van. Samen met onze fabrikanten voeren we verbeteringen door in recepturen om onze huismerkproducten steeds gezonder te maken. We werken er bijvoorbeeld hard aan om de hoeveelheid suiker, verzadigd vet en zout te verminderen. De verpakkingen van (ongezonde) PLUS huismerkproducten voor kinderen zijn in 2017 vernieuwd: vrolijke figuurtjes en kinderlijke letters zijn verdwenen. We moedigen onze leveranciers aan om de verpakking van hun producten eveneens aan te passen. Ons doel? Kinderen die vaker voor gezondere tussendoortjes kiezen, want die zijn net zo lekker!

Caloriemeter niet-alcoholische dranken

Suikerhoudende dranken bevatten veel calorieën en (light-)frisdranken zijn niet goed voor het gebit. Weet jij hoeveel calorieën er in een glaasje cola zitten? Met onze caloriemeter bij de frisdranken wordt het een stuk eenvoudiger om een bewuste keuze te maken.

Frisdrankmeter

Suikermeter ontbijtgranen

Een goed ontbijt is belangrijk. Graanproducten zoals havermout, muesli en cornflakes worden door velen als gezonde ontbijt-optie beschouwd. Dit is echter niet altijd het geval, soms zit er veel suiker in. Op de schapkaartjes bij de ontbijtgranen tref je een handige suikermeter aan. Zo willen we het maken van een bewuste keuze graag makkelijker maken.

Suikermeter ontbijtgranen

Vezelmeter brood

Vezels dragen bij aan een verzadigd gevoel na het eten en bevorderen een natuurlijke stoelgang. In brood zitten vezels. Om je te helpen met het maken van een bewuste keuze tref je op de schapkaartjes bij het brood een handige vezelmeter aan. Daar kun je in één oogopslag op zien hoeveel vezels jouw favoriete brood bevat.

Vezelmeter

PLUS voedingsinformatie op de verpakking

Op de PLUS Huismerkverpakkingen vind je de PLUS voedingswijzer. Hierin geven wij de hoeveelheid calorieën, zout, suiker en vet per portie van het product aan. Dit zijn vier belangrijke kenmerken waarmee je kunt beoordelen hoe gezond een product is. Uitgebreidere voedingswaarde-informatie vind je op de achterkant in een groen panel. Zie voor meer informatie over componenten als calorieën, zout, suiker en vet: www.voedingscentrum.nl.

Allergenen informatie

Heb je een allergie of voedselovergevoeligheid? Of ken je iemand die hier last van heeft? PLUS maakt het makkelijk geschikte producten te vinden. Op al onze PLUS Huismerk- en PLUS Moment verpakkingen vermelden we of het product sporen van allergenen bevat. Uiteraard vind je op de verpakkingen ook de ingrediëntenvermelding.

Download hier de lijst met glutenvrije PLUS Huismerkproducten (maart 2019)
Download hier de lijst met koemelk- en lactosevrije PLUS Huismerkproducten (maart 2019)
Kijk voor meer informatie over allergeneninformatie op: www.voedingscentrum.nl.

Op www.detergenten.info vind je informatiebladen waarop de ingrediënten van reinigingsmiddelen staan vermeld. Door de streepjescode (EAN) op de verpakking in te voeren, kun je het juiste informatieblad opvragen.

Gezondheid en vitaliteit - highlights resultaten 2018

Gezondheid en vitaliteit - highlights 2018

Doelstellingen 2019

  • De consumptie van groente en vervangers voor vlees wordt aangemoedigd door vernieuwing van het assortiment, stimulatie via recepten, aanbiedingen en campagnes.
  • De producten bij PLUS worden ook in het komend jaar weer gezonder: zout, (toegevoegd) suiker en verzadigd vet worden consequent verminderd en het aanbod dat past binnen de Schijf van Vijf wordt flink uitgebreid.
  • De groentecomponent in kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdmixen wordt duidelijk gecommuniceerd en vergroot en er komen concepten om de groenteconsumptie door de dag heen te stimuleren.