1. PLUS/
  2. Verantwoord
  3. /Gezondheid en vitaliteit

Gezondere keuze

Het groene vinkje voor basisvoedingsmiddelen, zoals groente en fruit, zuivel producten, vlees en vis. Basisvoedingsmiddelen verdienen dit logo als ze niet te veel verzadigd vet, transvet, zout en toegevoegde suiker bevatten en daarnaast voldoende voedingsvezels hebben.

gezondere keuze keurmerk

Gezondheid en vitaliteit

Eten en drinken hebben een grote invloed op de gezondheid en vitaliteit van mensen. Mensen zijn zich ook steeds bewuster van gezonde voeding. Ons doel is om medewerkers en consumenten te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. PLUS stimuleert de ontwikkeling richting gezond en verantwoord. Zo reduceren we suiker, verzadigd vet en suiker in onze producten, zodat we de goede keuze steeds gemakkelijker maken. Ook voor onze medewerkers stimuleren we een gezond voedingspatroon en promoten we het belang van sporten.Eten en drinken hebben een grote invloed op de gezondheid en vitaliteit van mensen. Mensen zijn zich ook steeds bewuster van het belang van gezonde voeding. Ons doel is om medewerkers en consumenten te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Dat doen wij door zo duidelijk mogelijk over inhoud en herkomst van onze producten te communiceren en door voldoende aanbod van gezondere alternatieven in alle productgroepen. Onze medewerkers stimuleren wij om te sporten en daarnaast bieden we gezonde tussendoortjes aan tijdens de lunchpauze. Veel PLUS ondernemers steunen lokale initiatieven die gericht zijn op de gezondheid van klanten en vitaliteit van de gemeenschap.

Veel aandacht voor groente en fruit

Niets zo gezond als groente en fruit. Daarom geeft PLUS daar veel aandacht aan. Als beste Vers Supermarkt zorgt PLUS ervoor dat ze een groot en kwalitatief uitstekend assortiment groente en fruit heeft. Met wekelijks aantrekkelijke aanbiedingen. In de winkels, online en in onze magazines wordt aandacht besteed aan de herkomst en de verhalen achter de producten.

PLUS Huismerk steeds gezonder

We willen goed eten voor iedereen bereikbaar maken, we hebben niet voor niets als pay off: Goed eten. Daar houden we van. Samen met onze fabrikanten voeren we verbeteringen door in recepturen r, om onze huismerkproducten steeds gezonder te maken. We werken er bijvoorbeeld hard aan om de hoeveelheid suiker, verzadigd vet en zout te verminderen.. De verpakkingen van (ongezonde) PLUS huismerkproducten voor kinderen zijn vernieuwd: vrolijke figuurtjes en kinderlijke letters verdwijnen We moedigen onze leveranciers aan om de verpakking van hun producten eveneens aan te passen. Ons doel? Kinderen die vaker kiezen voor gezondere tussendoortjes. Want dat is net zo lekker!

PLUS voedingsinformatie op de verpakking

Op de PLUS Huismerk verpakkingen vind je de PLUS voedingswijzer. Hierin geven wij de hoeveelheid calorieën, zout, suiker en vet per portie van het product aan. Dit zijn vier belangrijke kenmerken waarmee je kunt beoordelen hoe gezond een product is. Uitgebreidere voedingswaarde-informatie vind je op de achterkant in een groen panel. Zie voor meer informatie over componenten als calorieën, zout, suiker en vet: www.voedingscentrum.nl.

Caloriemeter frisdrank

Suikerhoudende dranken bevatten veel calorieën en (light-)frisdranken zijn niet goed voor het gebit. Weet jij hoeveel calorieën er in een glaasje cola zitten? Met onze caloriemeter bij de frisdranken wordt het een stuk eenvoudiger om een bewuste keuze te maken.

Vezelmeter brood

Vezels dragen bij aan een verzadigd gevoel na het eten en bevorderen een natuurlijke stoelgang. In brood zitten vezels. Om je te helpen met het maken van een bewuste keuze tref je op de schapkaartjes bij het brood een handige vezelmeter aan. Daar kun je in één oogopslag op zien hoeveel vezels jouw favoriete brood bevat.

Suikermeter ontbijtgranen

Een goed ontbijt is belangrijk. Graanproducten zoals havermout, muesli en cornflakes worden door velen als gezonde ontbijt-optie beschouwd. Dit is echter niet altijd het geval, soms zit er veel suiker in. Op de schapkaartjes bij de ontbijtgranen tref je een handige suikermeter aan. Zo willen we het maken van een bewuste keuze graag makkelijker maken.

Gezonde kassakoopjes

Klanten stimuleren om gezonder te eten staat bij PLUS hoog in het vaandel. De consument vraagt om een groter aanbod van verantwoord eten, zo blijkt uit onderzoek. PLUS komt tegemoet aan die vraag en biedt in alle winkels verantwoorde snacks aan bij de kassa: drie varianten pure, onbewerkte noten, een notenreep en een doosje rozijnen.

Allergenen informatie

Heb je een allergie of een voedselovergevoeligheid? Of ken je iemand die hier last van heeft? PLUS maakt het je makkelijk om geschikte producten te vinden. Op www.detergenten.info vind je informatiebladen waarop de ingrediënten van reinigingsmiddelen staan vermeld. Door de streepjescode (EAN) op de verpakking in te voeren in het zoekmenu, kun je het juiste informatieblad opvragen. De EAN-code bestaat meestal uit dertien cijfers. Je vindt deze code onder de streepjescode.

Op onze PLUS Huismerk- en PLUS Moment verpakkingen vind je onder het kopje ‘Allergenen-informatie’ een samenvatting van de aanwezige allergenen in het product. Ook vermelden we hier de sporen van allergenen die in het product aanwezig kunnen zijn. Uiteraard vind je alle allergenen ook terug in de ingrediëntenvermelding boven de allergenen-informatie.

Producten zonder koemelk en/of gluten, herken je aan deze twee iconen: