Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Elly en Edwin Michiels zijn de trotse eigenaar van boerderij Aan den Herenbosweg in het Noord-Limburgse Horst-Melderslo. Hier staat goede zorg voor de varkens en milieubewustzijn centraal.
“In 2008 hebben wij het bedrijf van onze (schoon)ouders overgenomen. De oude varkensstal voldeed niet meer aan de eisen, daarom hebben we toen een aantal zaken flink aangepast en vernieuwd. We wilden graag inspelen op de nieuwste ontwikkelingen, zoals meer leefruimte voor de dieren. Zo hebben we onder andere een nieuwe, grotere stal gebouwd. Er lopen zo’n 1.800 varkens rond. Sinds 2011 mogen we het Beter Leven keurmerk met 1-ster voeren van de Dierenbescherming. ‘Beter Leven’ varkens hebben wel 25 procent meer ruimte dan in de gangbare situatie.”
Bij PLUS zijn we bewust bezig met het welzijn van dieren. Door voor Boerentrots van PLUS producten met een ster te kiezen, kies je voor producten waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier waren. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker en dus hoe beter die leefomstandigheden waren.
“Behalve op het gebied van dierenwelzijn zijn we ook in de andere takken van ons bedrijf constant bezig om te verbeteren en te verduurzamen. We gaan zuinig om met energie en water, gebruiken geen chemische hulpstoffen en hebben een luchtfilter op de stal die fijnstof, ammoniak en andere geuren terugdringt. Zo belasten we onze omgeving zo min mogelijk.”
“De varkens kunnen de hele dag onbeperkt eten, er is natuurlijk daglicht en we hanteren een dag- en nachtritme zodat er rust wordt gecreëerd in de stal. We bieden ze een hoop afleidingsmateriaal, zoals kettinkjes, touwtjes en stro, om mee te spelen. We lopen meerdere keren per dag door de stal om te controleren hoe het met de dieren gaat en we houden hun eet- en drinkpatroon precies bij met behulp van ons computersysteem.”
“Steeds meer consumenten doen heel bewust inkopen, mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daar houden we natuurlijk rekening mee. Zo hebben we een zichtstal waar iedereen elke dag kan komen kijken hoe de varkens hier leven.” Wil je alvast een voorproefje? Bekijk hier een filmpje over de varkens op de boerderij.
Rode kool stamppot met speklappen
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 35 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT