Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Word jij ook zo dorstig van de heerlijke zomerzon? Van een heerlijke ijsthee tot citroenlimonade met aardbei. De lekkerste dorstlessers maak je natuurlijk zelf! Vier smakelijke recepten ter inspiratie.
Citroenlimonade met aardbeienijsblokjes
Pureer 250 gram aardbeien met 100 ml sinaasappelsap in een maatbeker en schenk de vruchtenpuree in een ijsblokjeshouder. De ijsblokjes moeten ongeveer 4 uur de vriezer in om hard te worden. Pers 3 citroenen uit en doe dit samen met 75 ml honing in een karaf. Roer net zolang totdat de honing is opgelost. Voeg daarna PLUS Bruiswater citroen toe. Haal de ijsblokjes uit de vriezer en doe ze in de karaf. Voeg als finishing touch nog wat biologische basilicum toe en je hebt een heerlijke limonade gemaakt.
IJsthee met citroengras en framboos
Breng 1 liter water aan de kook en voeg 5 eetlepels PLUS Losse groene thee met citroengras en PLUS Limonadesiroop grenadine toe. Laat de mix 15 minuten trekken en afkoelen. Giet de thee door een zeef in een ruime karaf en voeg het sap van 2 limoenen toe. Pureer vervolgens 300 gram watermeloen en voeg een ruime hand frambozen toe aan de thee. Voeg als laatste 12 ijsklontjes toe en ga genieten van je drankje!
Kokoslimonade met limoen
Breng 500 ml water aan de kook en zet hierin thee met zakjes PLUS Groene thee munt, 2 theezakjes in de smaak sinaasappel en 100 ml gembersiroop. Laat de thee 15 minuten trekken. Schenk de thee over in een grote karaf en voeg 500 ml kokoswater toe. Pers 2 limoenen uit. De derde limoen snijd je in dunne plakjes. Deze plakjes voeg je samen met 4 takjes biologische koriander toe aan de limonade. Voeg als laatste de 12 ijsklontjes toe en je zomerse dorstlesser is klaar.
Perzikijsthee met appel en blauwe bessen
Kook 1 liter water in een pan. Voeg aan het kokende water 5 eetlepels PLUS losse thee perzik-appel toe. Laat 10 minuten trekken met 100 ml honing en laat het geheel vervolgens afkoelen. Giet de thee door een zeef in een ruime karaf. Voeg daarna het sap van 2 citroenen toe. Ontdoe 2 appels met rode schil van het klokhuis en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de schijfjes appel, 125 gram blauwe bessen en 4 takjes biologische munt toe. Voeg de 12 ijsklontjes toe als de limonade goed is afgekoeld.
Deel:
Lekker bij PLUS
OOK INTERESSANT