Het is de trend van deze zomer: speciale biertjes. Wist je dat je er ook prima mee kan combineren bij gerechten? En er zelfs mee kan koken. Met onze suggesties wordt je barbecue een bierbecue!
Feitje: maar liefst 61% van de mannen drinkt het liefst een biertje bij zijn burger van de grill. En dat komt niet alleen door het verfrissende koolzuur. Zoet, zuur, bitter. Bier is er in zoveel smaken en dat maakt het een echte allemansvriend passend bij ieder barbecuegerecht. En je kunt er ook heerlijk mee koken! Benieuwd welke bieren deze week in de aanbieding zijn? Bekijk hier al onze bieraanbiedingen.
Bierbecue
Voor de perfecte bierbecue kies je een biertje met dezelfde smaaktonen als het gerecht. Hoe zwaarder het gerecht, hoe zwaarder je bier mag zijn. Witbier past prima bij kip of een zomerse salade. Een steak combineert goed met stoerder, donker bier. Gek op vis van de grill? Drink er dan een glaasje weizenbier en blond bier bij.
Marineren met bier
Met (speciaal)bier kun je ook een extra dimensie aan je gerecht toevoegen. Vlees kun je prima marineren in amberbier of donkerbier met kruiden als knoflook, rozemarijn, tijm en laurierblad. Zo wordt het vlees ook nog eens heerlijk mals. Marineer vis in een mengsel van witbier, wat citroen en lichte kruiden als dille en dragon voor een verrassend lekker resultaat.
Pocheren met bier
Vlees kun je ook voorgaren, oftewel pocheren, voordat het de grill op gaat. Als je het vlees pocheert in bier, voeg je een extra smaakdimensie toe aan het gerecht. Het is belangrijk om een biersoort te kiezen die goed past bij het type vlees dat je gebruikt. Bijvoorbeeld, donker bier werkt uitstekend bij rundvlees of varkensvlees, terwijl een lichter bier beter past bij gevogelte of vis. Het bier geeft het vlees een smaakboost en maakt het lekker mals. Dus de volgende keer dat je de grill aanzet, overweeg dan eens om je vlees een bad te geven in een heerlijk brouwsel. Je zult versteld staan van het verschil dat een beetje bier kan maken.