Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Het Boerentrots rundvlees van Blonde d’Aquitaine staat voor kwaliteit. Dit prachtvlees is dan ook voorzien van twee Beter Leven sterren. Combineer de medaillons met groene peperboter en katenspek je hebt een heerlijk gerecht voor de feestdagen gemaakt.
De boter bereiden
Roer de boter, peperkorrels en kruidenboterkruiden door elkaar. Leg twee stukjes plasticfolie van 30 bij 30 centimeter op elkaar. Schep de boter erop. Wikkel het plastic strak op en laat de boter in de koelkast hard worden. Wil je tijd in de keuken besparen tijdens de feestdagen? Maak de boter dan een dag van tevoren.
De voorbereiding van het vlees
Snijd de biefstukjes elk in 4 mooie kleine stukjes. Snijd de plakjes spek doormidden. Wikkel het spek om de buitenrand van de biefstuk en zet vast met een prikker (laat de boven- en onderkant van de biefstukjes dus vrij). Geen prikkers in huis? Gebruik dan een touwtje. Dan ziet het eindresultaat er direct een stuk feestelijker uit. Bestrooi het vlees aan beide kanten met een beetje zout.
Medaillons bakken
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Braad de biefstuk op hoog vuur aan. Draai het vlees na 2 minuten om en bak de andere kant nog 2 minuten. Afhankelijk van de dikte van het vlees en van de gewenste gaarheid in totaal 4-6 minuten bakken. Leg de biefstukpakketjes op een mooie grote schaal. Snijd de peperboter in plakken van 1/2 cm dik. Leg de boter op het vlees. De groene peperboter geeft een pittig accent aan de feestelijke biefstukmedaillons.
Smakelijk eten alvast!
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 25 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT