
Bonte pastasalade
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
125 g fusilli (pasta)
50 g doperwten (vriesvers)
1/4 komkommer, in blokjes
1/2 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
1/2 gele paprika, in blokjes
75 g jonge kaas, in blokjes
1 el mayonaise
2 el volle yoghurt
1 tl honing
EXTRA 4 bekers of schone lege (groente)potjes
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de erwten mee. Giet de pasta en de erwten af en spoel snel koud af onder stromend water. Laat goed uitlekken.
Meng de pasta met de komkommer, tomaatjes, paprika en kaas.
Klop een dressing van de mayonaise, yoghurt en honing. Meng de dressing door de pastasalade en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de pastasalade over feestelijke bekers of schone lege (groente)potjes.
Variatietip!
Maak meteen een dubbele portie en bewaar (max. 3 dagen) voor een snelle vakantielunch na de feestdagen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie