1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Kwarkbollen
« TERUG
Kwarkbollen

Kwarkbollen recept

Een mooie aanvulling op de ontbijt- of de lunchtafel: kwarkbollen. Een kwarkbol is lekker met boter en jam of lemoncurd. En ook nog eens leuk om samen met kinderen te maken!

Een kwarkbol kan gegeten worden bij het ontbijt, de brunch of als tussendoortje. Door de kwark heeft de kwarkbol een frisse en romige smaak. Ook zijn kwarkbollen een goede traktatie, of heerlijk om te eten bij de koffie of de thee.

kwarkbollen maken

In dit recept maken we een eenvoudige kwarkbol met amandelschaafsel. Volg deze vier stappen en maak een heerlijke portie kwarkbollen. Eet de kwarkbol als ze nog een beetje warm zijn, want dan zijn ze op hun lekkerst!

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes door de suiker en mix het mengsel met de kwark, boter en eieren in een kom.
  2. Zeef 1/2 theelepel zout, bakpoeder en bloem erboven en meng alles met een houten lepel tot een dik beslag.
  3. Verdeel het beslag met een natte ijslepel (of sauslepel) in tien bolletjes en leg ze op het bakpapier. Houd 5 centimeter ruimte tussen de bollen en rol ze glad met natte handen.
  4. Bestrooi de bollen met amandelschaafsel en druk dat iets aan. Bak de bollen 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

Deel:

Ontbijt

Ca. 15 minuten (+25 minuten oventijd)

10 personen

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 50 g suiker
  • 250 g kwark
  • 50 g boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 350 g bloem
  • 25 g amandelschaafsel
Extra
  • ijs- of sauslepel
  • bakplaat
  • bakpapier
  • mixer

Ingrediënten