
ontbijtboterham met ei
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 sneeën Speltbrood (PLUS, Korenlanders Rustiek)
2 el roomboter
4 kleine eitjes
EXTRA uitsteekvorm hartje of rondje
Bereidingswijze
Steek uit elke boterham een hartje of rondje met de steker. Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan. Bak 2 sneeën brood in circa 2 minuten aan één kant krokant.
Draai de sneeën om, breek voorzichtig in elke uitsparing een eitje en bak op laag vuur in circa 5 minuten gaar, met het deksel op de pan.
Herhaal met de andere twee sneetjes (of gebruik 2 koekenpannen). Verdeel de boterhammen over 4 ontbijtborden en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Variatietip!
Bak de uitgestoken broodvormpjes ook krokant en serveer ze bij de boterham. Lekker met een lik jam. Lekker met spek en tomaatjes. Maak de boterhammen zoals hierboven beschreven. Bak ondertussen 4 plakjes ontbijtspek knapperig uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze afkoelen op een stukje keukenrol. Snijd 200 g zoete trostomaatjes (PLUS Moment) in vieren en bak ze circa 3 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Verkruimel het spek over de boterhammen, verdeel de tomaatjes erover en knip er een beetje tuinkers over. Rooster 3 eetlepels pijnboompitten (bakje 85 g, PLUS) in een droge koekenpan goudbruin. Bestrooi de boterhammen met de pijnboompitjes en fijngehakte peterselie. Je kunt de boterhammen ook bestrooien met fijngehakte bieslook, fijngesneden paprika of sesamzaadjes. Of een combinatie van bovenstaande ingrediënten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
170 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
7 gram