1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Varkenshaas met hazelnoot-peterseliekorst met luchtige sinaasappelmayonaise
« TERUG
Varkenshaas met hazelnoot-peterseliekort met luchtige mayonaise

Varkenshaas met hazelnoot-peterseliekorst

met luchtige sinaasappelmayonaise

Je zinnen gezet op een varkenshaasje? Dan zit je met dit recept goed. Malse varkenshaas met een hazelnoot-peterseliekorst. Verras je familie of vrienden met dit mooie stuk vlees bij het diner en maak het gerecht feestelijk af met een luchtige sinaasappelmayonaise.

Varkenshaas is een heerlijk mals stukje vlees en een echte klassieker voor elk diner. Geen zin om uren in de keuken te staan? Dit gerecht is toegankelijk én makkelijk te bereiden. Met deze knapperige korst is deze varkenshaas net wat specialer voor bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid. Hoe je dit feestelijke recept klaarmaakt vertellen we je graag!

Bereidingstip
Je kunt de varkenshaasjes voorbereiden tot het moment dat ze de oven in gaan. Liever al eerder op de dag het diner klaarmaken? Zet de varkenshaasjes tot gebruik in de koelkast. Haal ze 30 minuten voordat ze de oven in gaan uit de koeling.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd 1 heel dunne plak uit de sinaasappel, rasp de schil van de rest van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Houd 1 theelepel van de sinaasappelrasp apart voor de garnering en spatel de rest met de mayonaise, slagroom en versgemalen peper naar smaak voorzichtig door elkaar. Verdeel de mayonaise over 4 mooie kleine schaaltjes en garneer met de achtergehouden sinaasappelrasp.
  2. Meng de mosterd met het broodkruim, fijngehakte hazelnoten, peterselie en versgemalen peper naar smaak. Vouw de onderste dunne puntjes van de varkenshaasjes om en prik ze vast met de cocktailprikkers. Snijd de varkenshaasjes elk in tweeën en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees, op een hoog vuur, in 5 minuten rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Verdeel het peterseliemengsel over de varkenshaasjes en druk het aan. Roer het sinaasappelsap door het bakvet. Schenk het bij het vlees in de ovenschaal.
  4. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en zet de oven op 225°C. Bak de varkenshaas in 10-15 minuten net gaar.
  5. Neem het vlees uit de oven en leg het op de borden. Garneer met een puntje sinaasappel. Zet de schaaltjes romige sinaasappelmayonaise op de borden bij het vlees.

Wijntip

De PLUS Oeroud druivenras Barbera is de wijn die goed past bij dit kerstrecept. Deze Italiaanse rode wijn is kruidig, met zwarte kersen en een vleugje vanille. Hij krijgt een 7,5 van Harold Hamersma.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 culinaire varkenshaasjes naturel (ca. 600 g), op kamertemperatuur
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2½ el mayonaise
  • 100 ml slagroom, stijfgeklopt
  • 4 el milde grove mosterd
  • 2 sneetjes oud witbrood zonder korstjes, verkruimeld
  • 30 g hazelnoten, fijngehakt
  • 6 el fijngehakte platte peterselie
  • 4 kleine blaadjes peterselie voor de garnering
Extra
  • 2 cocktailprikkers
  • Ovenschaal

Ingrediënten

OOK INTERESSANT