1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Vijgen-dadelrol met noten
« TERUG
Vijgen-dadelrol met noten

Vijgen-dadelrol

met noten

Lekker voor bij de borrel. Deze dadelrol combineert erg goed bij een kaasplankje of portie olijven. Smakelijk!

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Rooster de noten 10 minuten op de bakplaat. Houd de amandelen apart van de andere noten. Haal de plaat uit de oven en laat de noten afkoelen.
  2. Pureer de vijgen en dadels grof met de koekkruiden en 1/2 theelepel zout in de keukenmachine. Voeg de hazel- en walnoten toe en pureer tot een grove puree of tot het aan elkaar plakt. Voeg eventueel kleine beetjes kokend water toe.
  3. Schep de vijgenpasta op een stuk bakpapier. Kneed de amandelen erdoor. Verdeel de massa gelijkmatig over het bakpapier en maak er een rol van. Rol het bakpapier strak op, zodat het een compacte worst wordt. Laat deze in de koelkast minimaal 30 minuten opstijven.
  4. Snijd de rol in plakjes. Lekker bij een kaasplankje.

Voorbereiden dag van tevoren
Deze vijgen-dadelrol kun je al 1 tot 3 dagen van tevoren maken. De smaak wordt er nóg intenser van. Bewaar in de koelkast.

Deel:

Borrelhapje

Ca. 20 minuten + ca. 60 minuten opstijven

Ca. 25 plakjes

Ingrediënten

  • 100 g amandelen bruin
  • 50 g hazelnoten wit
  • 50 g walnoten, gepeld
  • 125 g gedroogde vijgen naturel
  • 125 g dadels, pit verwijderd
  • 1/4 tl koekkruiden
EXTRA
  • bakplaat
  • keukenmachine
  • bakpapier

Ingrediënten

OOK INTERESSANT