1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Vrolijke paashaassoep
« TERUG
Vrolijke paashaassoep

Vrolijke paashaassoep

Met deze paashaassoep geef je een vrolijke twist aan je gerecht en is het ook feest voor de allerkleinsten aan tafel! Serveer met vrolijke, persoonlijke naamkaartjes voor een feestelijk effect.

Voorbereiden
Snipper de ui. Pers de knoflookteen. Was de courgette en snijd deze in stukjes. Was de spinazie.

Bereiden

  1. Bak de ui glazig en de knoflook kort aan in een hete pan met olie.
  2. Leg wat reepjes courgette apart en doe de rest bij de ui en knoflook in de pan.
  3. Bak in ca. 10 minuten gaar. Roer af en toe om.
  4. Voeg handje voor handje de spinazie toe. Leg ook wat blaadjes spinazie apart.
  5. Schenk de bouillon erbij als alle spinazie is toegevoegd.
  6. Laat de soep ca. 15 minuten op laag vuur garen.
  7. Pureer de soep in de pan met een staafmixer en giet de room erbij.
  8. Bak 2 eieren in een koekenpan. Laat helemaal stollen.
  9. Schenk de soep in 4 kommen.
  10. Maak de paashaassoep af met ogen en een neusje van ei, oren van spinazieblaadjes en snorharen van courgette. Dat wordt smullen!

Deel:

Voorgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 300 g spinazie
  • 1 liter kippenbouillon, van tablet
  • 100 ml kookroom

Ingrediënten