1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Stylingtips voor een sfeervolle kerst
« TERUG
Stylingtips voor een sfeervolle kerst

Stylingtips voor een sfeervolle kerst

Wat zo leuk aan de feestdagen is? Het eten natuurlijk. Gezellig met zijn allen genieten van de lekkerste gerechten. En een prachtig aangeklede tafel. Tips nodig op het gebied van styling? Wij helpen je graag een handje!

Hang kerstslingers op
Kerstslingers maken? Dat is zo gepiept! Knip van gekleurd karton stroken van ongeveer 10 cm. Kies voor kleuren die passen bij je tafelaankleding. Plak iedere strook vast met plakband of gebruik een nietmachine. Maak elke strook vast aan de vorige zodat er een slinger ontstaat. Maak 4 slingers. Je kunt de slinger zo lang maken als je zelf wilt. Maak de 4 slingers vast aan elkaar. Haal een strook door alle bovenste ringen en plak deze vast. De bovenste ring hang je dan aan het plafond en het feest kan beginnen.

Bestekbakjes

Maak zelf bestekbakjes
Natuurlijk kun je een tafel heel klassiek aankleden, met al het bestek op de juiste plaats. Maar hoe gezellig is het om zelfgemaakte bestekbakjes op tafel te zetten? Dan kun je het dinermoment nog meer een persoonlijke touch geven. Beschilder bijvoorbeeld drie kleine bloempotjes met goudverf en maak daar een mooie tekening op. Dat ziet er meteen heel vrolijk uit!

Schildersdoek met boom en lichtjes
Koop een groot schildersdoek en beschilder dit met mooie kleuren. Teken er vervolgens met een stift een kerstboom op. Pak wat kerstverlichting en tel hoeveel lampjes de verlichting heeft. Maak daarna gaatjes in het doek en plaats via de achterkant in elke gaatje een lampje. En hoppa. Je eigen kerstkunstwerk is klaar.

Glazen potjes aan een tak
Bewaar een aantal glazen potjes. Verwijder de etiketten en maak goed schoon. Teken vervolgens met een zilveren stift sterretjes op de potjes. Haak een touw van wol en maak dat vast aan de potjes. Maak nog 2 gehaakte linten en maak deze vast aan het lintje dat om het potje zit. Herhaal dit met alle potjes. Zoek een mooie stok uit het bos en maak deze er aan vast.

Boompjes maken van takjes

Boompjes maken van takjes
Zoek in de tuin of in het bos takjes van verschillende afmetingen. Leg de takjes boven elkaar (horizontaal) van groot naar klein, zodat er een boompje ontstaat. Leg er dan verticaal een takje op dat iets langer is dan al de takjes bij elkaar. Er mag onderin wat uitsteken, dat is dan de stam. Omwikkel nu elk horizontale takje met een touwtje aan de verticale tak van links naar rechts tot deze helemaal vast zit. Nu heb je je eigen kerstboompje gemaakt!

Maak (of koop) prikkers met tekstjes
Ga je buffetten tijdens de feestdagen? Dan staat de hele eettafel waarschijnlijk vol met verschillende gerechten. Maar wat is wat ook alweer? Wil je niet de hele tijd vertellen wat er in een gerecht zit? Plaats dan leuke prikkers (mini bordjes) met tekst bij de schaal. Dan zien je gasten gelijk wat ze kunnen opscheppen en het ziet er ook nog eens leuk uit!

Kandelaars maken
Verzamel een aantal lege flessen met een leuke vorm en week de etiketten eraf. Verf de flessen met goudverf, doe er kaarsen in en zet op tafel. Extra tip: als je de flessen verzwaard met zand is de kans veel kleiner dat ze omvallen.

Naamsteentjes

Naamsteentjes
Ga in de achtertuin op zoek naar een paar keitjes of platte stenen. Gevonden? Pak de verf er weer bij en schilder er een mooie tekening op. Heb je een bepaalde tafelsetting in gedachte? Dan kun je ook de namen van je gasten erop zetten. Dan weet iedereen meteen waar hij of zij moet zitten.

OOK INTERESSANT