
Chocoladetaart met kersen
10 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
bakpapier
400 gram kersen
100 ml yoghurt
7 stuks eieren
125 gram bloem
15 gram cacaopoeder
180 gram witte basterdsuiker
90 gram roomboter
200 ml slagroom
5 blaadjes Gelatine
Bereidingswijze
Let op: voor dit recept heb je een springvorm van Ø 22 cm nodig.
1. Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed de springvorm met bakpapier, smelt de boter in een steelpan en laat de blaadjes gelatine weken in een bakje met koud water.
2. Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit en 90 gram suiker met een handmixer met garden tot stijve pieken en mix het eigeel met de overige suiker.
3. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder, voeg het mengsel aan het eigeel toe en roer goed. Schep de eiwitten erbij en spatel deze luchtig door het beslag. Voeg tot slot de gesmolten boter toe en meng tot een egaal mengsel.
4. Vul de springvorm met het beslag en plaats deze 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is: deze prik je na het bakken in de taart en moet er schoon uitkomen.
5. Was en ontpit de kersen. Pureer de kersen met een staafmixer tot een gladde puree.
6. Verwarm 2 eetlepels kersenpuree in een steelpan en laat de gelatine hierin oplossen.
7. Klop de slagroom vervolgens in een vetvrije kom stijf, schep de yoghurt er luchtig door en volg met de kersenpuree. Roer tot er roze mousse ontstaat.
8. Snijd de taart in 3 gelijke plakken en verdeel een royale laag mousse op 2 plakken. Stapel de plakken vervolgens op elkaar en smeer de buitenkant van de taart in met de overgebleven kersenmousse.
9. Snijd de taart in gelijke punten en verdeel over schotels.
Tip: houd een aantal kersen achter de hand voor de garnering of gebruik perziken voor extra kleur.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1332 Kj
Calorieën
318 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
27 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie