Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladetaart met kersen

Chocoladetaart met kersen

Ingrediënten

  • bakpapier
  • 400 gram kersen
  • 100 ml yoghurt
  • 7 stuks eieren
  • 125 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 90 gram roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 5 blaadjes Gelatine
Chocoladetaart met kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: voor dit recept heb je een springvorm van Ø 22 cm nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed de springvorm met bakpapier, smelt de boter in een steelpan en laat de blaadjes gelatine weken in een bakje met koud water.
  3. Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Klop het eiwit en 90 gram suiker met een handmixer met garden tot stijve pieken en mix het eigeel met de overige suiker.
  4. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder, voeg het mengsel aan het eigeel toe en roer goed. Schep de eiwitten erbij en spatel deze luchtig door het beslag. Voeg tot slot de gesmolten boter toe en meng tot een egaal mengsel.
  5. Vul de springvorm met het beslag en plaats deze 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is: deze prik je na het bakken in de taart en moet er schoon uitkomen.
  6. Was en ontpit de kersen. Pureer de kersen met een staafmixer tot een gladde puree.
  7. Verwarm 2 eetlepels kersenpuree in een steelpan en laat de gelatine hierin oplossen.
  8. Klop de slagroom vervolgens in een vetvrije kom stijf, schep de yoghurt er luchtig door en volg met de kersenpuree. Roer tot er roze mousse ontstaat.
  9. Snijd de taart in 3 gelijke plakken en verdeel een royale laag mousse op 2 plakken. Stapel de plakken vervolgens op elkaar en smeer de buitenkant van de taart in met de overgebleven kersenmousse.
  10. Snijd de taart in gelijke punten en verdeel over schotels.
  11. Tip: houd een aantal kersen achter de hand voor de garnering of gebruik perziken voor extra kleur.

    Voedingswaarde

  • Kcal 318
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 27
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 1