Couscous met chimichurri garnalen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met chimichurri garnalen

Couscous met chimichurri garnalen

Couscous met chimichurri garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g garnalen
  • 400 g snijbonen
  • 10 g krulpeterselie
  • 350 g couscous
  • 2 el oregano
  • 390 g artisjokharten
  • 2 sjalotten
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g cherrytomaten
  • EXTRA keukenmachine of staafmixer
Bereiden
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook doormidden. Snijd de tomaat doormidden. Spoel de artisjokharten goed af en snijd in parten. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de garnalen samen met de snijbonen in 5 minuten gaar. Doe de knoflook samen met 5 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn, de peterselie en de oregano in een keukenmachine en maal tot een grove Chimichurri saus. Meng vervolgens de sjalot erdoorheen en breng op smaak met zwarte peper. Schep de Chimichurrisaus door de garnalen en de snijbonen zodat alles royaal bedekt is. Meng vervolgens met de couscous, de artisjokharten en de tomaten. Verdeel de couscous over de borden.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
37 g
vet
8 g
Kcal
347