Gegrilde ananas met kokosslagroom - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananas met kokosslagroom

Gegrilde ananas met kokosslagroom

Gegrilde ananas met kokosslagroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ananas
  • 2 kokosmakronen
  • 225 g notenmix
  • 50 ml kokosmelk
  • 4 el geraspte kokos
  • 2 tl honing
  • 125 ml slagroom
Bereiden
Schil de ananas, snijd in plakken en verwijder de harde kern. Hak de noten grof en verkruimel de kokosmakronen. Verhit een grillpan, bestrijk de ananasplakken met wat olie en grill aan beide kanten zodat er grillstrepen ontstaan. Doe de slagroom samen met de kokosmelk en de honing in een mengkom. Klop in 4 minuten luchtig en stijf. Verhit een koekenpannetje en rooster de noten in 5 minuten goudbruin. Voeg de laatste minuut de kokosrasp toe. Verdeel de gegrilde ananasschijven over de Brabantia serveerplank, garneer de plakken met de kokosslagroom, de makroonkruimels en de noten-kokosmix.
Variatie
TIP Garneer de plakken met verse munt.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
50 g
vet
24 g
Kcal
435