Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde kippendijen met hasselback aardappel

Gemarineerde kippendijen met hasselback aardappel

Ingrediënten

  • 8 kleine vastkokende aardappels
  • 50 g geraspte kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g kippendijen zonder bot
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 kropjes little gem
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl fijne mosterd
Gemarineerde kippendijen met hasselback aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels circa 5 minuten voor.
  2. Leg de aardappels in een ovenschaal, kerf met een scherp mes zo vaak mogelijk in en strooi de kaas in de inkepingen.
  3. Besprenkel met olijfolie om in te bakken en bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en krokant.
  4. Snijd de kippendijen in stukjes. Rasp de citroen boven de kip. Ris en hak de tijm en meng met een beetje zout en versgemalen peper door de kip.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kip in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  6. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan circa 5 minuten en laat afkoelen op keukenpapier.
  7. Haal de blaadjes van de little gem los.
  8. Halveer de cherrytomaatjes.
  9. Pel en snijd de rode ui in ringen en meng voor de salade met de zonnebloempitten en cherrytomaatjes door de little gem.
  10. Meng de olijfolie extra vierge door de mosterd en meng door de salade.
  11. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  12. Schep de salade en de kip op bord en zet er een hasselback aardappel bij.