Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Hertenbiefstuk met portsaus en pruimen

Hertenbiefstuk met portsaus en pruimen

4 pers.
ca. 30 min
Hollands

Ingrediënten

4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
4 jeneverbessen
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
6 el olijfolie voor de marinade
4 hertenbiefstukken
2 el boter
2 el olijfolie om in te bakken
portsaus
1 kleine winterwortel
2 kleine uien
olijfolie om in te bakken
2 blaadjes laurier
250 ml rode wijn
250 ml rode port
500 ml runderfond
8 (half) gedroogde pruimen (zonder pit)
EXTRA Vijzel of keukenmachine, ovenschaal, plasticfolie, bolzeef

Bereidingswijze

Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes. Vijzel deze kruiden, de jeneverbessen, kruidnagels en het kaneelstokje fijn, of gebruik een keukenmachine. Voeg de olijfolie toe en meng dit tot een gladde marinade.
Leg de biefstukken in een schaal en wrijf in met de marinade. Dek af met plasticfolie, zet in de koelkast en laat 1 uur marineren. Haal het vlees daarna minstens 15 minuten voor het braden uit de koelkast en bewaar de marinade.
Schil intussen de winterwortel, halveer hem in de lengte en snijd in stukken. Pel en snijd de uien in zessen. Verhit wat olie in een grote sauspan en bak hierin de ui en wortel tot ze goudbruin zijn. Voeg de achtergehouden marinade en laurier toe. Blus alles af met rode wijn, rode port en fond en breng tegen de kook aan. Laat circa 2 uur op laag vuur ‘trekken’.
Schenk door een bolzeef in een schone pan en kook de saus verder in tot hij een krachtige smaak heeft. Snijd de gedroogde pruimen in dunne plakjes, voeg ze toe aan de portsaus en verwarm die op laag vuur.
Verwarm intussen de oven voor op 150°C en kruid het vlees met verse zwarte peper en eventueel zout. Verwarm boter en olijfolie in een koekenpan tot de boter lichtbruin is. Bak de hertenbiefstukken circa 3 minuten tot ze licht gekleurd zijn. Draai om en braad de andere zijde 2 minuten. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 4 minuten in de oven.
Snijd de biefstukken in medaillons van circa 2 cm dik en verdeel ze over vier borden. Lepel er de portsaus met pruimen over. Serveer eventueel met wintergroenten, zoals spruitjes, pastinaak en paddenstoelen.
Deel het op:
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen