Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hongaarse paprika kip

Hongaarse paprika kip

Ingrediënten

  • 300 gram Pandan rijst
  • 380 gram Kipdijfilet
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 stuks Paprika
  • 3 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 stuk Bouillon
  • 2 eetlepel Bloem
  • 200 gram Creme fraiche
Hongaarse paprika kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
  2. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak de kip aan tot goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Snipper intussen de ui, hak de knoflook fijn en snij de paprika in blokjes. Voeg dit samen met de paprikapoeder toe aan de pan en bak 5 minuten.
  4. Voeg hier de bloem aan toe en bak dit ook 2 minuten mee. Voeg nu beetje bij beetje al roerend de bouillon toe zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de kip weer toe aan de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Voeg als laatste de crème fraîche toe en meng door de saus. Serveer samen met de rijst.

    Voedingswaarde

  • Kcal 623
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 2