Kabeljauw met sperziebonen, aardappelen en dillesaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met sperziebonen, aardappelen en dillesaus

Kabeljauw met sperziebonen, aardappelen en dillesaus

Kabeljauw met sperziebonen, aardappelen en dillesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram sperziebonen
  • 10 gram dille
  • 2 limoenen
  • 520 gram kabeljauwfilet
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en pers de knoflook. Was de aardappelen en snijd in parten. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd doormidden. Hak de dille fijn, rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
Breng een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 12 minuten en giet af. Voeg de laatste 4 minuten de sperziebonen toe aan de pan.
Meng de knoflook met de limoenrasp, de helft van de dille en een scheut olijfolie. Verdeel de aardappelen en sperziebonen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met het kruidenmengsel en bak in de oven in 15 minuten gaar en knapperig.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 minuten goudbruin.
Meng ondertussen de crème fraîche met de mayonaise, de overgebleven dille en het limoensap tot een frisse saus.
Verdeel de kabeljauw samen met de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de dillesaus.