

Kikkererwten curry met zoete aardappel
4 pers.
ca. 30 min
9.24 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Zoete aardappel
2 eetlepel Olijfolie
2 stuks Uien
4 tenen Knoflook
70 gram Gele curry
400 ml Kokosmelk
410 gram Kikkererwten
200 gram Spinazie
4 eetlepel Yoghurt
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de zoete aardappel in blokjes van 2cm en kook 5 minuten, giet daarna af.
2. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en currypasta toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en 300 ml water toe, meng goed door.
3. Voeg als laatste de spinazie, de uitgelekte kikkererwten en de zoete aardappel toe en meng door tot de spinazie geslonken is. Vind je de saus te dun, laat deze dan verder inkoken. Wanneer deze te dik is voeg dan nog wat water toe.
4. Serveer met een eetlepel yoghurt en verse koriander.
Meer recepten in de categorie