

Kip ketjap met pandanrijst en gebakken ei in chiliolie
3 pers.
ca. 20 min
11.51 voor 3 pers.
Ingrediënten
4 eetlepel Zonnebloemolie
300 gram Pandan rijst
400 gram Kipdijfilet
1 stuk Uien
4 stuks Bosuien
1 centimeter Gember
3 tenen Knoflook
4 eetlepel Ketjap manis
6 eetlepel Sojasaus
1 theelepel Chilipeper vlokken
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snij de kip in blokjes, snipper de ui, snij de bosui in ringen, rasp de gember en hak de knoflook fijn.
3. Verhit 1 el olie in een koekenpan, breng intussen de kip op smaak met peper en zout en bak op hoog vuur tot de kip goudbruin is.
4. Voeg de ui, de helft van de bosui, de gember en de knoflook toe en bak 4 à 5 minuten mee tot de ui zacht is.
5. Voeg de ketjap manis en 4 el sojasaus toe en laat op laag vuur pruttelen terwijl je de eieren bakt.
6. Verhit de overige 3 el olie met de chilivlokken in een koekenpan. Voeg de overige bosui toe en bak kort mee. Voeg de eieren toe, bak op hoog vuur en schep tijdens het bakken de olie over de eieren heen.
7. Dien de rijst op met de kip en het ei. Garneer met verse koriander.
Meer recepten in de categorie