Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip ketjap met pandanrijst en gebakken ei in chiliolie

Kip ketjap met pandanrijst en gebakken ei in chiliolie

Ingrediënten

  • 4 eetlepel Zonnebloemolie
  • 300 gram Pandan rijst
  • 400 gram Kipdijfilet
  • 1 stuk Uien
  • 4 stuks Bosuien
  • 1 centimeter Gember
  • 3 tenen Knoflook
  • 4 eetlepel Ketjap manis
  • 6 eetlepel Sojasaus
  • 1 theelepel Chilipeper vlokken
  • 10 gram Koriander
Kip ketjap met pandanrijst en gebakken ei in chiliolie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 3 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Snij de kip in blokjes, snipper de ui, snij de bosui in ringen, rasp de gember en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan, breng intussen de kip op smaak met peper en zout en bak op hoog vuur tot de kip goudbruin is.
  4. Voeg de ui, de helft van de bosui, de gember en de knoflook toe en bak 4 à 5 minuten mee tot de ui zacht is.
  5. Voeg de ketjap manis en 4 el sojasaus toe en laat op laag vuur pruttelen terwijl je de eieren bakt.
  6. Verhit de overige 3 el olie met de chilivlokken in een koekenpan. Voeg de overige bosui toe en bak kort mee. Voeg de eieren toe, bak op hoog vuur en schep tijdens het bakken de olie over de eieren heen.
  7. Dien de rijst op met de kip en het ei. Garneer met verse koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 593
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 79 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 1