Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meloen granita met yoghurt

Meloen granita met yoghurt

Ingrediënten

  • 75 gram Suiker
  • 1 stuk Galia meloen
  • 2 takjes Munt
  • 1 stuk Citroen
  • 200 gram Griekse
Meloen granita met yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 330 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de suiker met 200 ml water aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat vervolgens weer afkoelen.
  2. Snij de meloen door de helft en verwijder de zaadjes. Snij in blokjes en pureer in een keukenmachine of blender samen met de suikersiroop, munt en de sap van een halve citroen tot een gladde puree.
  3. Doe dit in een bakje en zet in totaal 5 uur in de vriezer, maar roer het in de tussentijd meerdere keren door met een vork zodat je een soort schaafijs krijgt.
  4. Verdeel de yoghurt over 4 bakjes samen met de meloen granita.

    Voedingswaarde

  • Kcal 75
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 18 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 0 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 0