

Paddenstoelenrisotto met mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
12.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
50 gram Roomboter
250 gram Risottorijst
100 ml Droge witte wijn
1 Liter Bouillon
400 gram Champignons
5 takjes Peterselie
1 stuk Citroen
1 Bol Mozzarella
50 gram Grana padano
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met de roomboter op laag tot middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en ui tot de ui glazig wordt. Breng op smaak met peper en zout.
2. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee tot de korrels allemaal glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat een paar minuten inkoken.
3. Roer 250 ml bouillon door de rijst en laat de rijst zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg telkens als de bouillon verdampt is een flinke scheut bouillon toe, tot de risotto na ca. 25 min. beetgaar en smeuïg is. Het kan zijn dat er een beetje bouillon overblijft.
4. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in stukjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de champignons terwijl je regelmatig roert of de pan schudt. Draai het vuur uit zodra de champignons goudbruin gebakken zijn, dit duurt zo’n 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
5. Hak de peterselie fijn en rasp de citroen. Meng door de champignons. Scheur de mozzarella in stukken.
6. Meng het champignonmengsel door de risotto. Voeg nu ook de mozzarella toe. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Schep de risotto in vier diepe borden en serveer met de Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie