Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelenrisotto met mozzarella

Paddenstoelenrisotto met mozzarella

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g roomboter
  • 250 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 400 g champignons
  • 5 takjes peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 citroen
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Paddenstoelenrisotto met mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met de roomboter op laag tot middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en ui tot de ui glazig wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee tot de korrels allemaal glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en laat een paar minuten inkoken.
  3. Roer 250 ml bouillon door de rijst en laat de rijst zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg telkens als de bouillon verdampt is een flinke scheut bouillon toe, tot de risotto na ca. 25 min. beetgaar en smeuïg is. Het kan zijn dat er een beetje bouillon overblijft.
  4. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in stukjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de champignons terwijl je regelmatig roert of de pan schudt. Draai het vuur uit zodra de champignons goudbruin gebakken zijn, dit duurt zo’n 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de peterselie fijn en rasp de citroen. Meng door de champignons. Scheur de mozzarella in stukken.
  6. Meng het champignonmengsel door de risotto. Voeg nu ook de mozzarella toe. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Schep de risotto in vier diepe borden en serveer met de Parmezaanse kaas.