Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rucolastamppot met gebraden kippenvleugels

Rucolastamppot met gebraden kippenvleugels

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 2 tl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • himalaya- of zeezout
  • 2 el (extra vierge) olijfolie
  • 12 kippenvleugeltjes
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 500 g bloemkool
  • 150 g rucola
  • 1 el biologische roomboter
Rucolastamppot met gebraden kippenvleugels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Pel de knoflook en hak fijn.
  3. Roer de knoflook, mosterd, honing, paprikapoeder, wat (versgemalen) zwarte peper, een snufje himalaya- of zeezout en een flinke scheut olijfolie door elkaar.
  4. Leg de kippenvleugels naast elkaar in een ovenschaal en giet de mosterdsaus eroverheen.
  5. Roer goed door elkaar en zet circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Schil de aardappelen en spoel goed af.
  7. Snijd de bloemkool en aardappelen in gelijke stukken en zet ze net onder water.
  8. Kook in circa 13 minuten gaar.
  9. Hak intussen de rucola grof, of juist wat fijner als de kinderen er niet van houden.
  10. Giet de bloemkool en aardappelen af en vang wat van het kookvocht op. Pureer en voeg voorzichtig wat kookvocht toe tot het een romige puree is.
  11. Roer de roomboter erdoorheen en breng op smaak met wat (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalaya- of zeezout. Roer dan de rucola erdoorheen en serveer met de kippenvleugeltjes en het braadvet uit de ovenschaal.
  12. Tip: voor een minder scherpe variant kan je in plaats van rucola ook 6 stengels bosui gebruiken, die je in ringetjes snijdt en toevoegt.