Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Schuimhaasjes

Schuimhaasjes

4 pers.
ca. 150 min
Hollands

Ingrediënten

Schuim:
2 el pistachenootjes
4 eiwitten
125 g suiker
10 g maïzena
1 el cacaopoeder
2 el pistachenootjes
4 eiwitten
125 g suiker
10 g maïzena
1 el cacaopoeder
125 g poedersuiker
Mangocrème:
250 ml mangopuree
50 g suiker
2 eierdooiers
2 el
bloem
250 g roomboter
60 g poedersuiker
Garnering:
100 g
pure chocolade
1 eiwit
160 g poedersuiker
100 g bruine
marsepein
Extra nodig: bakpapier, bakplaat, spuitzak, verschillende gladde spuitmondjes om uit te steken en te spuiten, satéprikkers

Bereidingswijze

Schuim: verwarm de oven voor op 80 ºC. Hak de pistachenootjes fijn. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker, de maïzena en het cacaopoeder erdoor. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote 8 rondjes van circa 6 centimeter doorsnede met elk een klein rondje van 4 centimeter ertegenaan (dit is het lijf met het kopje en is in de vorm van een dichte acht). Spuit tegen de helft van de kleine rondjes twee oortjes. Spuit ook 4 losse rondjes van circa 6 centimeter doorsnede op de bakplaat en bestrooi met gehakte pistachenootjes.
Droog het schuim minstens 2 uur in de oven.
Mangocrème: breng in een pan de mangopuree en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng de mangopuree door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de mangocrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Laat de mangocrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de mangocrème toe aan de opgeklopte boter en meng goed door. Schep de mangocrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Garnering: chocolade temperen. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de chocolade in een cornetje. Roer het eiwit met de poedersuiker los en schep in een cornetje.
Rol de marsepein dun uit en steek er cirkels uit voor de pootjes, snuitjes en oogjes. Druk de marsepein voorzichtig op zijn plek en spuit met het eiwitglazuur wit in de oogjes. Spuit met chocolade een snuit, snorharen en pupillen in de oogjes. Spuit een toef mangocrème op de platte kant van de haasjes en zet er een ander schuimpje tegenaan.
Doop de haasjes in de chocolade en zet ze rechtop op de schuimrondjes met pistache. Zet ze even vast met satéprikkers zodat de chocolade kan uitharden.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
1386 kcal
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing Toevoeging
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Lay’s Bugles en Lay’s Wokkels

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen