Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schuimhaasjes

Schuimhaasjes

Ingrediënten

  • Schuim:
  • 2 el pistachenootjes
  • 4 eiwitten
  • 125 g suiker
  • 10 g maïzena
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 el pistachenootjes
  • 4 eiwitten
  • 125 g suiker
  • 10 g maïzena
  • 1 el cacaopoeder
  • 125 g poedersuiker
  • Mangocrème:
  • 250 ml mangopuree
  • 50 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 el
  • bloem
  • 250 g roomboter
  • 60 g poedersuiker
  • Garnering:
  • 100 g
  • pure chocolade
  • 1 eiwit
  • 160 g poedersuiker
  • 100 g bruine
  • marsepein
  • Extra nodig: bakpapier, bakplaat, spuitzak, verschillende gladde spuitmondjes om uit te steken en te spuiten, satéprikkers
Schuimhaasjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 150 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schuim: verwarm de oven voor op 80 ºC. Hak de pistachenootjes fijn. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker, de maïzena en het cacaopoeder erdoor. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  2. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat grote 8 rondjes van circa 6 centimeter doorsnede met elk een klein rondje van 4 centimeter ertegenaan (dit is het lijf met het kopje en is in de vorm van een dichte acht). Spuit tegen de helft van de kleine rondjes twee oortjes. Spuit ook 4 losse rondjes van circa 6 centimeter doorsnede op de bakplaat en bestrooi met gehakte pistachenootjes.
  3. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven.
  4. Mangocrème: breng in een pan de mangopuree en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng de mangopuree door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de mangocrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
  5. Laat de mangocrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de mangocrème toe aan de opgeklopte boter en meng goed door. Schep de mangocrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  6. Garnering: chocolade temperen. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de chocolade in een cornetje. Roer het eiwit met de poedersuiker los en schep in een cornetje.
  7. Rol de marsepein dun uit en steek er cirkels uit voor de pootjes, snuitjes en oogjes. Druk de marsepein voorzichtig op zijn plek en spuit met het eiwitglazuur wit in de oogjes. Spuit met chocolade een snuit, snorharen en pupillen in de oogjes. Spuit een toef mangocrème op de platte kant van de haasjes en zet er een ander schuimpje tegenaan.
  8. Doop de haasjes in de chocolade en zet ze rechtop op de schuimrondjes met pistache. Zet ze even vast met satéprikkers zodat de chocolade kan uitharden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1386