Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Trifle met vanille en rood fruit

Trifle met vanille en rood fruit

6 pers.
ca. 150 min

Ingrediënten

Voor het biscuitdeeg:
180 g eiwit PLUS eieren vrije uitloop
140 g VAN GILSE Kristalsuiker
80 g PLUS patentbloem
80 g HONIG zetmeel
120 g eidooier PLUS eieren vrije uitloop
Voor de vanillevla:
500 ml PLUS halfvolle melk
1 SILVO vanillestokje
30 g VAN GILSE Kristalsuiker
20 g HONIG zetmeel
20 g eidooier PLUS eieren vrije uitloop
Snufje zout
Voor de frambozensaus:
200 g PLUS diepvries frambozen
30 g VAN GILSE Kristalsuiker
1 PLUS citroen
Ter garnering:
200 g PLUS pure chocolade
handje NUTCASE geroosterde pistachenoten
1 bakje GIJS verse aardbeien
Ook nodig: weegschaal, hand- of standmixer, spatel, bakpapier, mooie schaal of glaasjes om de trifle in te serveren.
Optioneel: sterretjes of ijsfontein

Bereidingswijze

Bereidingswijze biscuitdeeg
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het eiwit samen met de suiker op hoge snelheid luchtig in de mixer. Zeef de bloem en het zetmeel tweemaal. Meng de eidooiers voorzichtig met een spatel door het luchtige eiwit, gevolgd door de bloem en zetmeel. Strijk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een laag van een halve centimeter dikte en bak het in circa 7 minuten gaar in de oven.
Vanillevla
Houd een scheutje van de melk apart en verwarm de rest. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje toe aan de melk. Laat circa 15 minuten op laag vuur meetrekken.
Meng intussen de suiker, zetmeel, eidooier en zout in een kom. Voeg hieraan het achtergehouden scheutje melk toe en roer het mengsel glad. Voeg het eimengsel toe aan de vanillemelk en breng voorzichtig aan de kook. Laat het geheel nog 3-5 minuten doorkoken op laag vuur. Verwijder het vanillestokje en laat de vla afkoelen in de koelkast.
Frambozensaus
Breng de frambozen met de suiker aan de kook. Rasp de schil van een halve citroen. Pers de hele citroen uit en voeg het sap aan de frambozen toe. Laat kort doorkoken tot de frambozen een beetje kapot gekookt zijn. Voeg de citroenrasp toe en laat afkoelen in de koelkast.
Garnering
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie of voorzichtig in de magnetron. Smeer dun uit op bakpapier zodat je grote dunne platen chocolade krijgt. Zet koud in de vriezer en laat hard worden.
Hak de pistachenoten grof en de aardbeien doormidden.
Trifle
Bouw in een grote schaal de trifle laagje voor laagje op. Begin met de biscuit, daarna de vla en maak af met frambozensaus. Blijf dit herhalen. Pak de chocolade uit de vriezer en breek in schotsen. Steek de schotsen in de trifle. Garneer met de pistachenoten en aardbeien.
Let op: laat de trifle lang opstijven in de koelkast (ca. 2 uur).
Steek een aantal sterretjes of de ijsfontein in de trifle en steek deze net voor het uitserveren aan.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Kerst
Vegetarisch
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen