

Vegan burger met krokante ovenfrietjes
4 pers.
ca. 40 min
8.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Aardappelen
2 eetlepel Maizena
2 eetlepel Zonnebloemolie
2 stuks Avocado
1 stuk Rode ui
2 stuks Knoflook
1 stuk Limoenen
4 stuks Broodjes
4 stuks Vegan hamburger
4 Blaadjes Sla
2 stuks Tomaten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snij de aardappel in frieten, laat 10 minuten weken in koud water. Giet af en dep goed droog. Meng met de maïzena en olie en bak 25 tot 30 minuten af in de oven, hussel tussendoor af en toe om. De baktijd is afhankelijk van hoe dik de frietjes gesneden zijn.
2. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Prak dit samen met de avocado’s en breng op smaak met het sap van een halve limoen, peper en zout.
3. Bak intussen ook de vega burgers. Beleg de broodjes met een blaadje sla, plakjes tomaat, de vegaburger en als laatste de guacamole. Serveer met de krokante frietjes.
Meer recepten in de categorie