Meloen bewaren en bereiden
Hoe moet je meloen bewaren?
Hoelang je meloen kunt bewaren, hangt af van hoe rijp hij is bij aankoop. Heb je een onrijpe meloen gekocht? Dan kun je hem het beste buiten de koelkast bewaren zodat hij kan narijpen. Een rijpe meloen kun je beter zo snel mogelijk consumeren. In de koelkast is de vrucht 1 tot 2 dagen houdbaar. Bewaar een watermeloen overigens wel altijd in de koelkast, gekoeld is hij ook het lekkerst!
Wil je meloen invriezen? Snij hem dan in stukjes en vries in in een afgesloten bakje of zakje. De meloen is nu 12 maanden houdbaar.
Hoe moet je meloen schoonmaken?
Het makkelijkst is om de meloen doormidden te snijden met een groot mes en op de platte kant neer te leggen. Maak nu kwarten of plakken en eet de meloen uit de schil of snij langs de schil het vruchtvlees eruit. Wil je de meloen bereiden voor een gerecht? Dan moet je eerst de schil verwijderen. Snij de meloen doormidden en leg op de platte kant. Nu kun je de schil van boven naar beneden van de meloen snijden. Snij daarna de meloen in blokjes en verwijder eventuele pitten.
Is meloen gezond?
Meloenen zitten boordevol vezels, mineralen en vitaminen A en C. Met 250 gram meloen heb je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid al binnen! Ook bevat een halve meloen al bijna twee keer zo veel kalium als een banaan. Kalium helpt je bloeddruk verlagen.