Champignons bewaren en bereiden
Hoe moet je champignons bewaren?
Je hebt champignons over. Wat nu? Verse champignons kun je het beste in hun verpakking bewaren in de koelkast. Ze zijn dan zo’n drie dagen houdbaar. Wil je champignons langer bewaren? Dan kun je de champignons invriezen. Bak ze wel even voordat je ze invriest; zo houden ze hun structuur en blijven ze lekker. Gebakken champignons kun je tot wel drie maanden in de diepvries bewaren.
Hoe moet je champignons schoonmaken?
Je kent ze wel; die zwarte spikkeltjes die je op de champignons aantreft. Voor gebruik moet je champignons eerst schoonmaken. Onder de kraan ermee? Dat is niet zo’n goed idee; champignons nemen namelijk snel vocht op en verliezen zo smaak en structuur. Maar het schoonmaken van champignons is niet moeilijk. Met een borsteltje haal je zo het zand eraf. Heb je geen borsteltje? No worries; gebruik een doekje of een stukje keukenrol en je boent ze binnen no-time schoon.
Hoe bak je champignons?
Heb je ze schoongepoetst? Dan is het tijd om te gaan bakken! Geef je champignons de ruimte; in een grote pan kan vocht beter verdampen en krijgen ze een lekkere structuur. Ook houden champignons wel van wat olie of boter. Omdat ze vocht goed absorberen, is het verstandig om een grote scheut olie toe te voegen. Je bakt gesneden champignons in zo’n zes tot twaalf minuten heerlijk gaar.