Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Kerstpakkettenshop
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Champignon recepten topbanner

De lekkerste recepten met champignon

Ah oui, les champignons… Deze van oorsprong Franse paddenstoel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Niet zonder reden: deze gezonde alleskunner is een graag gezien ingrediënt in pasta’s, soepen, ovenschotels en sauzen. Maar hoe bak je de lekkerste champignon met precies de goede bite? En hoe lang kun je champignons eigenlijk bewaren?

Lekkere recepten met champignon

Je kunt met een champignon natuurlijk meer dan alleen maar bakken. Je kunt ze op allerlei manieren kruiden en ze passen bij zowel oosterse als Europese recepten. Voor bijna elke gang is er wel een heerlijke variatie met champignon te bedenken.
Kip met champignonroomsaus
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Kip met champignonroomsaus
45 min
Eenpansrijst met champignons, ei en amandelen
25 min
Champignon stoof met spitskool stamppot
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Champignon stoof met spitskool stamppot
30 min
Thaise noodles met champignons en cashewnoten
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Thaise noodles met champignons en cashewnoten
20 min
Salade met gebakken champignons, tomaat & ei
Salade met gebakken champignons, tomaat & ei
30 min
Hartige taart met prei en champignons
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Hartige taart met prei en champignons
75 min
Romige champignonsoep met knoflookcroutons
Romige champignonsoep met knoflookcroutons
30 min
Romige champignon risotto
Romige champignon risotto
45 min

Champignons bewaren en bereiden

Hoe moet je champignons bewaren?

Je hebt champignons over. Wat nu? Verse champignons kun je het beste in hun verpakking bewaren in de koelkast. Ze zijn dan zo’n drie dagen houdbaar. Wil je champignons langer bewaren? Dan kun je de champignons invriezen. Bak ze wel even voordat je ze invriest; zo houden ze hun structuur en blijven ze lekker. Gebakken champignons kun je tot wel drie maanden in de diepvries bewaren.

Hoe moet je champignons schoonmaken?

Je kent ze wel; die zwarte spikkeltjes die je op de champignons aantreft. Voor gebruik moet je champignons eerst schoonmaken. Onder de kraan ermee? Dat is niet zo’n goed idee; champignons nemen namelijk snel vocht op en verliezen zo smaak en structuur. Maar het schoonmaken van champignons is niet moeilijk. Met een borsteltje haal je zo het zand eraf. Heb je geen borsteltje? No worries; gebruik een doekje of een stukje keukenrol en je boent ze binnen no-time schoon.

Hoe bak je champignons?

Heb je ze schoongepoetst? Dan is het tijd om te gaan bakken! Geef je champignons de ruimte; in een grote pan kan vocht beter verdampen en krijgen ze een lekkere structuur. Ook houden champignons wel van wat olie of boter. Omdat ze vocht goed absorberen, is het verstandig om een grote scheut olie toe te voegen. Je bakt gesneden champignons in zo’n zes tot twaalf minuten heerlijk gaar.

Zijn champignons gezond?

Ook al zijn champignons eigenlijk schimmels en geen groente, je vindt ze wel in het groenteschap. En terecht, want champignons zijn hartstikke gezond. Ze zijn laag in calorieën, en bevatten goede voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en eiwit. In veel recepten vind je champignons terug als vleesvervanger. Gebruik je champignons als alternatief voor vlees? Dan is het verstandig om nog een groene bladgroente of andere bron van ijzer toe te voegen aan je maaltijd.

Waar moet ik op letten bij het kopen van champignons?

Wil je weten of champignons vers zijn? Dan kun je op een aantal dingen letten. Verse champignons zijn stevig, voelen niet nat aan, en hebben een neutrale geur. Als de champignon onder het kapje bruin en vochtig is, en niet fris meer ruikt, kun je hem beter niet meer eten.

Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: PLUS Zongedroogde tomaten op zonnebloemolie 280g
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen