
Romige champignon risotto
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
Ingrediënten
250 g champignons wit
250 g kastanje champignons
50 g pancetta
400 g risottorijst
100 g Parmezaanse kaas
5 takjes tijm
1,5 L groentebouillon
150 ml witte wijn
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Pel en pers de knoflook en snipper de sjalotten. Rits de blaadjes van de takjes tijm, rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de champignons in vieren. Snijd de pancetta in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalotten en de tijm 2 minuten. Roer de risottorijst erdoor en bak tot de korrel glazig begint te worden. Giet de witte wijn erbij en roer langzaam door. Zodra de rijst droger wordt beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Doe dit tot de rijst gaar is (dit kan zo’n 25 - 30 minuten duren). Voeg als laatste de helft van de Parmezaanse kaas toe.
Verhit een koekenpan en bak de pancetta goudbruin en krokant. Voeg vervolgens de champignons samen met de tijm en de knoflook toe en bak nog 8 minuten.
Roer 1/3 van de champignons door de risotto.
Verdeel de risotto over de borden en schep overal nog een schepje van de resterende champignons op en serveer met de overige Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie