Romige champignon risotto - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige champignon risotto

Romige champignon risotto

Romige champignon risotto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g champignons wit
  • 250 g kastanje champignons
  • 50 g pancetta
  • 400 g risottorijst
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 5 takjes tijm
  • 1,5 L groentebouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
Bereiden
Pel en pers de knoflook en snipper de sjalotten. Rits de blaadjes van de takjes tijm, rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de champignons in vieren. Snijd de pancetta in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalotten en de tijm 2 minuten. Roer de risottorijst erdoor en bak tot de korrel glazig begint te worden. Giet de witte wijn erbij en roer langzaam door. Zodra de rijst droger wordt beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Doe dit tot de rijst gaar is (dit kan zo’n 25 - 30 minuten duren). Voeg als laatste de helft van de Parmezaanse kaas toe.
Verhit een koekenpan en bak de pancetta goudbruin en krokant. Voeg vervolgens de champignons samen met de tijm en de knoflook toe en bak nog 8 minuten.
Roer 1/3 van de champignons door de risotto.
Verdeel de risotto over de borden en schep overal nog een schepje van de resterende champignons op en serveer met de overige Parmezaanse kaas.