Veel gestelde vragen
Hoe moet ik rode kool bewaren?
Rode kool blijft het langste goed als je deze op een koele, donkere plek bewaart met een temperatuur van 12-15°C. Je kunt de kool dan 1,5 tot 2 maanden bewaren. Voorgesneden rode kool, afgedekt met vershoudfolie blijft een paar dagen goed in de koelkast. Langer bewaren? Dan kook je de rode kool 2 - 4 minuten en vries je hem in. Je kunt hem dan 1 jaar bewaren.
Rode kool schoonmaken
Rode kool schoonmaken is heel eenvoudig. Begin met het verwijderen van de buitenste bladeren. Houd de overgebleven bol even onder de kraan en snijd hem, afhankelijk van de grootte, in 4 of 6 parten. Je kunt nu de stronk aan de onderkant zien zitten. Omdat deze niet zo smakelijk is, snijden we hem er af. Je kunt de rode kool nu in reepjes snijden of schaven. Pas tijdens het snijden op je kleding, rode kool geeft namelijk vlekken die erg moeilijk te verwijderen zijn.
Rode kool bereiden
Rode kool heeft een echte koolsmaak. Lekker voor door een stamppot, gekookt of in een salade. De kooktijd van rode kool is afhankelijk van hoe je hem graag eet. Houd je van een knapperige bite? Dan kook je de kool 10 minuten. Als je hem liever wat zachter hebt kook je hem 15 tot 20 minuten.
Houd je van een zoete twist? Probeer dan eens rode kool met appel. Niet alleen kleurt de appel mooi mee met de kool, de smaken vullen elkaar ook goed aan. Houd je van knapperige stukjes appel? Dan voeg je de appel later toe aan de kool. Wil je juist de appel tot moes hebben? Gebruik dan stoofappels en kook ze mee vanaf het begin.