Hoe moet ik zoete aardappel bewaren?
Je bewaart zoete aardappelen het beste op een droge en donkere plek. Een keukenkast of droge plek in de kelder bijvoorbeeld. Wikkel ze in een krant of doe ze in een papieren zak. Zo kunnen de zoete aardappelen ‘ademen’. Dan blijven ze ongekookt wel een maand goed. Heb je ze al gekookt of geschild? Bewaar de zoete aardappelen dan maximaal twee dagen in een afgesloten bakje in de koelkast of 10 tot 12 maanden in de vriezer.
Hoe moet ik zoete aardappel schoonmaken?
Met of zonder schil? Dat is de vraag. Als je de zoete aardappel eerst goed wast, hoef je deze niet te schillen. Eet je de zoete aardappel toch liever zonder schil? Was de zoete aardappel dan na het schillen nog even goed.
Hoe moet je zoete aardappel koken?
De zoete aardappel is een ontzettend veelzijdige groente! Koken, poffen, roosteren op de BBQ, bakken in de oven of pureren voor in de stamppot. Het kan allemaal. We leggen je uit hoe je zoete aardappelen bereidt:
Zoete aardappel poffen: Een zoete aardappel poffen doe je in de oven of magnetron. Zet de oven op 200 graden en wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie. Na ongeveer 45 minuten in de oven is de aardappel gaar. Heb je minder tijd? Gebruik dan de magnetron. Leg de zoete aardappelen gewassen en droog gedept in een magnetronschaal en pof ze in ongeveer 10 minuten gaar.
Zoete aardappel roosteren op de BBQ: Een keer geen vlees op de BBQ? Rooster dan zoete aardappel. Was de zoete aardappel en snij ze in plakken. Smeer in met olijfolie, peper en zout of gebruik kruidenolie. Grill de plakken in ongeveer 8 minuten per kant gaar.
Zoete aardappel koken: Nadat je de zoete aardappelen hebt schoongemaakt, kook je ze in een pan met kokend water. Voeg een beetje zout toe en in ongeveer 20 minuten zijn ze zacht en gaar. Eet de zoete aardappelen zo op of pureer ze voor in de stamppot.
Zoete aardappel bakken in de oven of Airfryer: In de oven gaar je stukjes zoete aardappelen op 220 graden in een half uur gaar. In de Airfryer bak je de zoete aardappel in 15 minuten gaar op een temperatuur van 200 graden. Smeer de stukjes in beide gevallen altijd even in met olijfolie voor het beste resultaat.