Barone Montalto Syrah

Barone Montalto Syrah product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 8,65 )
6.49 649
NIX 18
Karakter
Deze krachtige maar fruitige en kruidige rode wijnen komen uit Sicilië, het grote eiland onder het vasteland van Italië. Het gebied wordt getypeerd door een extreem klimaat met hitte, wind en soms een wolkbreuk. De wijnen uit Sicilië combineren volume, kracht en concentratie met fruit als kersen en allerlei bessen. De wijnen zijn ook lekker kruidig met laurier en peper.
Herkomst
Italië, IGT Sicilia
Druif
Syrah
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Alcohol
13.5%
Wijnhuis
Montalto vinden we aan de westkant van Sicilië, in de streek van de Marsala, ooit een beroemde versterkte en vaak zoete wijn. Bedrijven in deze streek hebben zich dan ook steeds meer geworpen op de productie van droge wijnen, waar wel een groeiende markt voor is. Montalto doet dat met verve. De wijnen zijn niet complex, maar heerlijk soepel en bijzonder smakelijk.
Bekroningen
In de Grote Hamersma en Omfietswijngids hebben wijnschrijvers Harold Hamersma en Nicolaas Klei de beste wijnen van PLUS bekroond tot omfietswijn of DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Diep donkerrood
Geur
Kruidig en rijp bramenfruit
Smaak
Rijpe volle wijn met kruidige en fruitige zwarte bessenaroma’s. Stoer, donker fruit met behalve zwarte bessen, donkere bramen en lekkere tannines.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Lekker bij
  • Pasta
  • Vis

Alcohol
13.5%
Contact
Barone Montalto S.p.A.
Communicatie adres
Priocca - Italia
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten
Serveersuggestie
16-18°C